Když prohraješ, tak si nezasloužíš odvetu, pustil se Muhammad do Usmana a vedení UFC

Když prohraješ, tak si nezasloužíš odvetu, pustil se Muhammad do Usmana a vedení UFC Kamaru Usman a Belal Muhammad | zdroj: Profimedia

Belal Muhammad odsoudil titulovou odvetu Usmana s Edwardsem. Domnívá se, že to neprospívá sportu a šanci by měl dostat on.

Když přijde řeč na welterovou váhu UFC (77 kg), nesmíme rozhodně vynechat Belala Muhammada. Tento Američan s palestinskými předky působí v organizaci už od roku 2016 a za tu dobu zaznamenal pouhé tři porážky. Z posledních devíti duelů si navíc odnesl hned osm vítězství a je tak jedním ze nejžhavějších kandidátů na titulový zápas.

Zde ovšem nastává menší kámen úrazu. Nynější nový šampion Leon Edwards, se kterým už se Muhammad v minulosti utkal (zápas však nedobojoval do konce kvůli ošklivému šťouchanci do oka), si totiž s organizací naplánoval okamžitou odvetu proti bývalému králi Kamaru Usmanovi. Ta by se měla podle všeho uskutečnit příští rok ve Velké Británii.

Tento fakt se Muhammadovi vůbec nelíbí a v nedávném živém vysílání na Instagramu se proti UFC a Usmanovi poměrně hlasitě ohradil. Poukazoval především na to, že o nejvyšší příčky by měli bojovat pouze vítězové a jako příklad použil Super Bowl, což je finále amerického fotbalu, jenž patří k nejsledovanějším sportovním událostem na světě.

„Mluvíme tu o číslech, mluvíme o žebříčcích a chcete, aby to byl pořádný a uznávaný sport,“ prohlásil Muhammad. „Pokud to tak opravdu chcete, tak se podívejte na Super Bowl. Tam už žádné odvety nejsou. Pokud ho prohrajete, tak jste prostě prohráli a tím to končí. Musíte si počkat do příštího roku.“

„Nikdo vám neřekne, že to bylo pro soupeře šťastné vítězství. Kdepak. Prostě jsi prohrál a odvetu nedostaneš. Musíš si projít celou další sezonu, aby ses mohl znovu pokusit se tam dostat. Takže Usmane, trochu si sedni, odpočin si, uzdrav se a nech mě bojovat s Leonem Edwardsem.“

Muhammad rozhodně není první osobou, která si na chování UFC v tomto směru stěžuje. Některým bojovníkům organizace umetla k titulovému zápasu velice krátkou cestu, zatímco jiní čekali na svou šanci (i přes skvělou formu) několik let, což není úplně férové jednání. Na druhou stranu jsme se v minulosti také přesvědčili, že podobné protesty nikdy tento proces neurychlily.

Belal tak musí především věřit, že se na něj v příštím roce už usměje štěstí a rozdá si to s vítězem odvety. Naději má zatím poměrně velkou. Do té doby si ale nejspíš bude muset domluvit dalšího soupeře a doufat, že neprohraje, protože to by jeho šance rapidně snížilo.

Zdroje:  Instagram - Belal Muhammad

Nejnovější články