Bojovníci reagují na šílenou titulovou bitvu Edwardse s Usmanem. White už plánuje pokračování, padlý šampion pomstu

Bojovníci reagují na šílenou titulovou bitvu Edwardse s Usmanem. White už plánuje pokračování, padlý šampion pomstu Leon Edwards si užívá vítězství nad Kamaruem Usmanem | zdroj: Profimedia

Podle šéfa UFC šlo v případě vítězství Edwardse nad Usmanem o jedno z nejvíce šokujících ukončení v historii UFC. V dohledné době se tak nejspíš dočkáme další titulové odvety.

Nečekané vítězství v poslední minutě. Tak by se dal ve zkratce popsat výkon Leona Edwardse, který dnes porazil Kamaru Usmana a vzal mu titul šampiona welterové váhy.

Edwards zaskočil Usmana už v prvním kole, kdy jej dostal na zem (což byl teprve druhý takedown, který Usman za celou svou MMA kariéru obdržel) a tam jej kontroloval. Od druhého kola už ale zápas ovládal Nigerijec, a prestože nebyl tak dominantní, jak je zvyklý, šel si jistě pro vítězství. Tedy až do čtvrté minuty posledního kola, kdy mu "Rocky" vyslal tvrdý highkick na hlavu a totálně ho s ním vypnul.

Hala burácela, komentátoři šíleli, bojovníci, kteří byli u klece nevěřili vlastním očím. A Leon Edwards se radoval z nově nabitého pásu šampiona UFC.

Na tiskové konferenci se k fantastickému ukončení britského bojovníka vyjádřil i šéf UFC Dana White:

„Myslel jsem si, že Usman bojoval perfektně… a bylo to šílené, protože jsem poslouchal komentátory a Rogan a Anik s Cormierem byli naprosto přesní ve všem, co říkali. O tom, co Edwards potřeboval udělat a hned, jak to řekli, tak mu dal ten highkick.“

„Ano, (je to jedno z nejvíce šokujících ukončení v historii UFC). Když pomyslíte na to, co všechno mohl Usman získat a ztratit… A Usman bojoval s absolutním sebevědomím. Bojoval perfektní zápas. Možná to nebyl nejlepší styl pro fanoušky, ale dával mu velké rány do těla, do hlavy, lokty… Nemohl až do té poslední minuty bojovat lépe,“ zhodnotil zápas White.

Kdyby Usman zápas dobojoval do konce, jistě by vyhrál na body, zůstal by šampionem a stal by se vedle legendárního Andersona Silvy teprve druhým mužem, kterému se v UFC podařilo vyhrát 16 zápasů v řadě. Jenomže tohle je MMA, kde se může stát úplně všechno.

„Je to šílené. Je to přesně to, co dělá tento sport tím nejlepším sportem na světě,“ pokračoval White. „Můžete vyhrávat 4 kola a 4 minuty a tohle se stane. Všechno je v tomhle sportu možné. Říkal jsem, že lidi nedávají Leonovi dostatečný kredit. Je to velmi nebezpečný soupeř.“

Není tedy divu, že šéf UFC už plánuje odvetu, kterou by rád uspořádal v Anglii, na domácí půdě nového šampiona. Dojde na ni ale pravděpodobně nejdříve na začátku příštího roku.

Samotný Kamaru Usman vzal porážku překvapivě dobře. Ihned po KO nevěděl, co se vlastně stalo, ale pak se ozval na Twitteru a dal najevo, že chce svůj titul zpět:

„Šampioni to občas podělají… ale my se odrazíme zpět a přijdeme s pomstou.“

O chvíli později přidal ještě jeden tweet, ve kterém pogratuloval novému šampionovi: „Sakra, miluju tenhle sport! Některé věci se stávají… Díky Bohu. Gratuluju Leone Edwardsi.“

Na dotaz, jestli se odveta plánuje, odpověděl šéf UFC, že určitě ano. Usman za ní ale s největší pravděpodobností bude muset letět do Anglie, protože White chce závěrečný díl trilogie uspořádat právě tam.

Šokující finiš překvapil také další bojovníky, kteří na Usmanovu porážku reagovali na Twitteru:

Jiří Procházka: "Gratulace Leonu Edwardsovi, krásná kombinace."

Conor McGregor: „Rád bych dostal šanci na tenhle titul někdy v budoucnu. Dejte mi ji, dejte mi ji, dejte mi ji!“

Jimi Manuwa: „Panebože! Jsem tak šťastný za mého kámoše.“

Brian Ortega: „Teď se na mě podívejte! (citace z Edwardsova pozápasového interview, pozn. red.) Wow, hodně dobré.“

Chris Daukaus: „Nejlepší sport na světě!“

Aljamain Sterling: „Usman byl pár sekund od obhajoby svého pásu a pak přišel šílený kop do hlavy od Leona Edwardse! WOW! Jamajka má dalšího šampiona UFC! Větřím trilogii.

Billy Quarantillo: „Nemyslím, že jsem někdy viděl něco takového… je to skvělý sport!“

Stephen Thompson: „Paaaneeebooožeee!“

Chris Weidman: „Tohle je tvrdá hra.“

Bryce Mitchell: „No dop*dele!“

Tito Ortiz: Wow! MMA… nikdy nevíte, co se stane.“

Zdroje:  bloodyelbow.com

Nejnovější články