Levý hák z ústupu a soupeř ležel na podlaze oktagonu. Ovince Saint-Preux si připsal drtivé KO a bonus za výkon večera

Levý hák z ústupu a soupeř ležel na podlaze oktagonu. Ovince Saint-Preux si připsal drtivé KO a bonus za výkon večera zdroj: Profimedia

Po nevýrazných výkonech z posledních zápasů se OSP vrátil ve velkém stylu a připsal si jeden z největších highlightů své kariéry. Tvrdým levým hákem ukončil Alonza Menifielda.

Ovince Saint-Preux patří dlouhé roky mezi elitu polotěžké-váhy a na turnaji UFC Vegas 9 si připsal další tvrdé KO a jeden z nejlepších highlightů své kariéry. Bývalý americký fotbalista nastoupil ke svému dvaadvacátému utkání v UFC a ukončil Alonza Menifielda tvrdým hákem ve druhém kole. 

OSP před časem přestoupil do těžké váhy, kde se mu ale nedařilo a po třech kolech podlehl Benu Rothwellovi na body. Nyní se vrátil do své přirozené váhové kategorie a nutno říci, že ve velkém stylu. Proti Menifeildovi potvrdil roli favorita a získal bonus za výkon večera. 

Bývalý student university v Tennessee začal pomalu a nechal v úvodních minutách prvního kola soupeře trefit několik úderů. Menifield zkracoval vzdálenost, pracoval v klinči na pletivu a měl v prvních minutách menší převahu. V polovině úvodního kola ale trefil OSP několik přesně mířených kopů na tělo a začal přebírat tempo zápasu. V závěrečné minutě si držel střed klece, hlídal vzdálenost a u bodových rozhodčích pravděpodobně získal první kolo utkání. 

V druhém kole pokračoval Saint-Preux v nastoleném tempu, držel střed klece, hlídal si vzdálenost a trefoval přesné údery. Do poloviny druhého kola trefil ještě několik tvrdých kopů a neustále zvyšoval tlak, který soupeř nakonec nedokázal ustát. Minutu a půl před koncem druhého kola levým hákem z ústupu trefil OSP Menifielda na bradu a poslal ho tvrdě na podlahu oktagonu. 

Ovince Saint-Preux si připsal tzv. wall-off knockout (ukončil soupeře jedním úderem) a slavil 21. ukončení před limitem a jako odměnu dostal od Dany White odměnu v hodnotě 50 tisíc dolarů. V pozázapasovém rozhovoru prohlásil, že si finanční bonus opravdu zaslouží:

“Potřebuji bonus. Bylo to dobré vítězství. Opravdu tvrdě jsem trénoval a dřel. Běhal jsem spousty kilometrů. Když jsi se mnou v kleci, musíš být opatrný. Umím dobře zápasit z ústupu.”   

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články