Luke Rockhold vzpomíná na to, jak potkal Daniela Cormiera: „Vymlátili jsme ze sebe duši“

Luke Rockhold vzpomíná na to, jak potkal Daniela Cormiera: „Vymlátili jsme ze sebe duši“ zdroj: Profimedia

Občas ta největší a nejupřímnější přátelství mezi bojovníky začínají tvrdým sparringem. Jako v případě Luka Rockholda a Daniela Cormiera.

Bývalý šampion ve střední váze UFC a Strikeforce, Luke Rockhold, patří k dlouholetým pilířům jednoho z nejslavnějších MMA gymů na světě, American Kickboxing Academy (AKA). Spolu s Cainem Velasquezem, Danielem Cormierem a Khabibem Nurmagomedovem tvoří tým, který jednu dobu vládl společně v UFC.

Teď Luke Rockhold občas trénuje i ve floridském Sanford MMA gymu a nedávno pomáhal Danielu Cormierovi na jeho závěrečný zápas o titul proti Stipe Miocicovi, který se odehraje v neděli ráno a pro Submission Radio zavzpomínal, jak se kdysi před 10 lety s Cormierem vlastně potkali:

„Byli jsme s Cainem (Velasquezem) v AKA už několik let a potom tam přišel DC. Chodilo k nám hodně wrestlerů, Duane Zinkin a Bob Cook chtěli nabrat partu wrestlerů a říkali si, že díky wrestlerským zkušenostem z nich budou dobří bojovníci. No, vždycky to tak nebylo. Hodně z nich odcházelo se sraženým hřebínkem.“

„Pamatuju si trochu Daniela, když jsem byl ještě na střední škola a najednou přišel k nám do gymu a nesl se tam jako pán a myslel, že to tam vlastní. Vzpomínám si, že hned vyprovokovával zápasy, jakoby tam byl už roky. A já si říkal ‚Kdo k sakru je ten týpek? Umí vůbec bojovat?‘ Chtěl jsem se přesvědčit, co je zač.“

„Potom jsem se večer díval na jeho zápasy ve wrestlingu a nějak jsem ho začínal mít rád. Protože jsem viděl, že se do svých soupeřů pouštěl i po zápase a ukazoval hodně emocí a já mám rád lidi, kteří to v sobě mají. Tak jsem řekl Javierovi Mendezovi: ‚Zítra chci bojovat s tím zatraceným Cormierem‘. Tehdy měl DC nějakých 260 liber (117 kg) a já měl nějakých 205 (92 kg).“

„Tak jsme do toho šli a měli jsme dobrý sparring. Potom jsem ho měl rád ještě víc. Vymlátili jsme ze sebe duši. Kopl jsem ho do hlavy, on mě hodil na moji hlavu a tak to šlo dokola. Potom mě začal zasypávat údery, ale nic z toho moc netrefil. Tam jsem si říkal: ‚Toho chlapa má docela rád‘,“ zakončil příběh Rockhold.

Rockhold_Cormier_Velasquez zdroj: Profimedia

Ta největší pouta mezi zápasníky paradoxně vznikají často tehdy, když si dají pořádně do držky a získají tak respekt jeden druhého. A přesně to se stalo také mezi Rockholdem a Cormierem.

Luke Rockhold sice odešel před rokem do důchodu, po své porážce na KO, které dostal od Jana Blachowicze, ale nedávno ohlásil, že se hodlá do oktagonu vrátit. Když se jej Ariel Helwani zeptal, co ho k tomu vede, jednoduše odpověděl:

„Protože prostě chci.“

Načasování Rockholdova návratu je docela dobré, protože by se mohl utkat se svým rivalem Chrisem Weidmanem, který by určitě stál o šanci oplatit Rockholdovi porážku z jejich minulého vzájemného souboje. Sice už má Luke Rockhold ta nejlepší léta za sebou a spousta fanoušků mu radí, aby se svojí skleněnou bradou zůstal v důchodu, ale pokud se Rockhold cítí, že by si rád dal ještě pár zápasů, tak proč ne. Veteránský zápas s Weidmanem by mohl být dobrá podívaná.

Zdroje:  YouTube Submission Radio , BJPenn.com

Nejnovější články