Makhmuda Muradova čeká v neděli souboj proti wrestlerskému šampionovi Andrew Sanchezovi

Makhmuda Muradova čeká v neděli souboj proti wrestlerskému šampionovi Andrew Sanchezovi Makhmud Muradov - Alessio Di Chirico | zdroj: tisková zpráva

Na hlavní kartě nedělního turnaje UFC 257 se představí i oblíbený Makhmud Muradov, který nastoupí do svého třetího zápasu v UFC.

Cesta Makhmuda Muradova (24-6) za třetím zápasem v UFC byla dost trnitá. Soupeři mu odříkávali zápasy kvůli zranění nebo s ním vůbec nechtěli bojovat a uzbeckému sympaťákovi žijícímu v Praze se nedařilo získat pro sebe adekvátního soupeře. Nakonec mu UFC sehnalo vycházející hvězdu Kevina Hollanda, ale jen pár dnů před zápasem byl Mach pozitivně testován na covid a do zápasu tak nemohl nastoupit.

Ve smolném roce 2020 tedy Mach neodbojoval ani jeden zápas, ale rok 2021 pro něj začíná slibně a už v neděli ráno nastoupí konečně do svého dalšího zápasu. V oktagonu ho bude čekat americký bojovník Andrew Sanchez (12-5), který představuje pro Makhmuda přesně tu výzvu, kterou teď potřebuje.

32 letý Sanchez má kvalitní základy ve wrestlingu, ve kterém se stal během vysokoškolských studií dvojnásobným americkým šampionem. V roce 2012 se vrhl na profesionální dráhu MMA zápasník a po 9 zápasech v regionálních organizacích, z nichž 7 vyhrál, si jej všimlo UFC a pozvalo jej do své reality show „The Ultimate Fighter“. Sanchez nakonec celou show vyhrál, když ve finále porazil Khalila Rountreeho, a vysloužil si tak kontrakt s UFC.

Od té doby nasbíral v UFC 7 zápasů, z toho 4 vyhrál. Naposledy bojoval v srpnu minulého roku, kde se mu povedl pěkný kousek a svého soupeře knockoutoval v prvním kole tvrdým zadním direktem. Ukázal tak, že nemá jen kvalitní wrestling (o který se v posledním zápase v podstatě nepokusil), ale že umí používat i své pěsti.

Sanchez bojuje ve velice úzkém postoji a na nohách je překvapivě lehký a neustále v pohybu. Vypadá přitom skoro jako karatista. S jeho úhyby už to není zas tak slavné a jeho slabinou je, že zůstává po svých úderech stát na místě, což jej činí zranitelným vůči soupeřovým protiútokům. Naopak jeho silnou stránkou je dobrá brada a jeho nebojácnost v přestřelkách.

Mach by však měl být v postoji lepší. Je určitě rychlejší a má také lepší pohyb. Bude si ale muset dát pozor na Sanchezův wrestling kombinovaný s jeho tvrdou pravačkou. Se Sanchezovými sklony k přestřelkám se dá předpokládat, že bude chtít Macha tlačit, což by ale mohlo Machovi vyhovovat. Ten se jej zřejmě bude snažit ostřelovat z dálky a kontrovat Sanchezovy útoky. Mach k tomu má skvělé zbraně – rychlost, perfektní boxing a nebezpečné kopy. Pokud by se mu podařilo Sancheze zpomalit i tvrdými low kicky nebo calf kicky, bude mít tato strategie ještě větší šanci na úspěch.

Své první dva zápasy Mach vyhrál. Porazil Alessia Di Chirica, proti kterému vzal zápas jen pár týdnů před samotným konáním a ve svém minulém zápase Makhmud nádherně knockoutoval Trevora Smitha, čímž si vysloužil bonus za výkon večera. Budeme tedy držet palce, ať si Makhmud přiveze do Prahy další bonus za další výstavní KO.

Zápas mezi Muradovem a Sanchezem byl nakonec přesunut z early prelims přímo na hlavní kartu turnaje a Machovi tak můžete držet palce v neděli, od 4. hodiny ranní.

Zdroje:  UFC , Sherdog

Nejnovější články