Málem jsem otěhotněl, přiznal po vítězství Strickland, Magomedova naprosto zničil ve druhém kole

Málem jsem otěhotněl, přiznal po vítězství Strickland, Magomedova naprosto zničil ve druhém kole Sean Strickland vs. Jack Hermansson | zdroj: Profimedia

V UFC už se jedná o klasický příběh. Jeden bojovník brání svou pozici v užší špičce, zatímco nováček se tam chce po jeho zádech vyšplhat. Přesně o tohle šlo v zápase Stricklanda s Magomedovem.

Abusupiyan Magogomedov, čečenský rodák nyní reprezentující Německo, se loni v září v UFC uvedl nejlepším možným způsobem – Dustina Stolfuse zlikvidoval už po pár vteřinách působivým frontkickem a následnou salvou úderů. A jelikož střední váha (84 kg) potřebuje nové tváře jako sůl, dostal Abus v dalším zápase šanci na pořádný kariérní skok, když mu matchmakeři domluvili duel se Seanem Stricklandem, který figuroval na sedmém místě oficiálního divizního žebříčku.

"Všechno, cos dokázal, bylo, že jsi zničil plechovku. Kdybys toho chlapa neukončil do minuty, tak bych řekl, že si ani nezasloužíš v UFC být. Takže se na té vlně zájmu projeď, užij si to, já to ukončím," vzkázal Strickland Magomedovovi před zápasem a dodal: "Jsem připraven na pětadvacetiminutovou válku. Doufám, že ze mě dostane to nejlepší, že tam nastoupí připravený zemřít."

Byl to ale Abusupiyan, kdo začal lépe. Seanovi zatápěl především skvělými kopy. Bohužel ale také nechtěným šťouchnutím do oka. První kolo na body jasně ovládl, Strickland víceméně jen pochodoval kupředu a předváděl, že jeho obrana je skvělá (až na obranu proti takedownům). Navíc nedal soupeři vydechnout, ten tak kolo sice vyhrál, nechal v něm ale mnohem více energie.

Hned v úvodu druhého kola Strickland schoval za přední direkt tvrdou zadní a rázem tahal za delší konec provazu. Magomedov by potřeboval chvíli na vydýchání, jenže tu mu Sean odmítal dát a neustále na něj tlačil, zároveň ale zbytečně nebláznil a nehnal se za knockoutem. Ten nakonec přišel až po čtyřech minutách.

Po zápase Sean nezapřel svou svéráznost. Na otázku, jak moc mu ublížilo šťouchnutí do oka, odpověděl: "Málem jsem z toho otěhotněl. Bylo to hluboko a ozval se ve mně zbabělec a ptal se, proč to neukončíme? Ale vy fanoušci tam vzadu jste křičeli, tak jsem si řekl, že musím pokračovat."

Co se týče dalšího soupeře, má Strickland jasno. "Rád bych bojoval s prvním a jediným čínským šampionem," prohlásil s narážkou na to, že Adesanya dlouho žil a bojoval v Číně, přičemž do zápasů nastupoval s čínskou vlajkou.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články