Max Holloway se vrací, poměří síly s rozjetým Angličanem, který skoro 9 let neprohrál

Max Holloway se vrací, poměří síly s rozjetým Angličanem, který skoro 9 let neprohrál Max Holloway předvedl proti Kattarovi bezchybný výkon. | zdroj: Profimedia

Dubnovému turnaji UFC Fight Night by měla vévodit hodně zajímavá bitva špiček pérové váhy, do akce se chystají i Pudilová a Buday.

Havajský sympaťák Max Holloway patří oprávněně k nejpopulárnějším bojovníkům v UFC a nebýt Alexandera Volkanovskiho, nejspíš by ještě dnes kraloval pérové divizi. Na Australana ale ani napotřetí vyzrát nedokázal, a tak se teď musel poohlédnout po jiném soupeři.

Šanci vydrápat se po zádech slavnějšího kolegy k titulovému zápasu nakonec dostane Arnold Allen. Zápas byl prý původně v plánu už na únorové UFC 284 v Londýně, ale zraněné žebro vyřadilo Angličana na několik týdnů z tréninku. O příležitost poměřit se s fenomenálním Hollowayem ale nakonec nepřijde, podle novináře Bretta Okamota z ESPN jej organizace domlouvá na 15. dubna a mělo by se bojovat na 5 kol.

Zatímco pro Hollowaye nejsou pětikolové zápasy ničím novým, pro Allena půjde o premiéru. Na druhou stranu to pro něj bude ideální prověrka před případným titulovým soubojem, ke kterému si to zatím neohroženě rázuje. Poprvé a naposledy prohrál v roce 2014 na body, když ještě zápasil v Cage Warriors. O rok později ale naskočil do UFC a tam na něj zatím nedokázal vyzrát žádný ze soupeřů. Aktuálně tedy jede na vlně 12 vítězství v řadě. V posledních dvou zápasech vyhrál před limitem nad Hookerem a Cattarem.

Holloway je ale doslova jiná liga, například zmiňovaného Kattara v zápase doslova zesměšnil a s přehledem si poradil i s Yairem Rodriguezem. Do zápasu s Allenem tak půjde jako favorit. Rozjetý Brit, který se nevyžívá v trashtalku a v kleci se většinou prezentuje technicky vybroušeným stylem, ale moc dobře ví, že všechno je možné. Koneckonců mu to nedávno názorně předvedl týmový kolega Leon Edwards, když dokázal porazit "neporazitelného" Kamarua Usmana.

UFC Fight Night 15. dubna bude velice zajímavá i pro české a slovenské fanoušky, neboť obě naše země by měli mít na startovce zástupce – Lucii Pudilovou a Martina Budaye.

Celý turnaj zatím vypadá takto:

Max Holloway vs. Arnold Allen

Edson Barboza vs. Billy Quarantillo

Pedro Munhoz vs. Chris Gutierrez

Dustin Jacoby vs. Azamat Murzakanov

T.J. Brown vs. Bill Algeo

Gillian Robertson vs. Piera Rodríguez

Lando Vannata vs. Daniel Zellhuber

Martin Buday vs. Jake Collier

Lucie Pudilová vs. Joselyne Edwards

Bruna Brasil vs. Denise Gomez

Danaa Batgerel vs. Brady Hiestand

Gastón Bolanos vs. Aaron Phillips

Zdroje:  Twitter Brett Okamoto , Sherdog

Nejnovější články