Nenápadný Allen se blýsknul divokým ukončením a míří na špici pérové divize, koho chce do klece příště?

Nenápadný Allen se blýsknul divokým ukončením a míří na špici pérové divize, koho chce do klece příště? Dan Hooker vs. Arnold Allen | zdroj: Profimedia

Angličan Arnold Allen udělal před domácím publikem v Londýně pořádný dojem. Do zápasu vlétl v šíleném tempu a Dana Hookera přivítal v pérové divizi technickým KO v prvním kole. 

Arnold Allen měl před sobotním střetnutím s Danem Hookerem na svém kontě v pérové divizi UFC 8 výher v řadě. Přesto rozhodně mimo rodnou Anglii nebyl v povědomí většiny fanoušků, pravděpodobně kvůli jeho velmi klidnému a uvážlivému vystupování s nulovým trash-talkem. Po víkendovém parádním vítězství nad Danem Hookerem už ale přehlížený rozhodně nebude.

Novozélanďan, pro kterého to byl uvítací zápas v pérové divizi, kam se rozhodl přejít po sérii neúspěchů v lehké váze, byl pro 28letého Angličana zatím bezesporu největší výzvou. Jenže právě kvalita soupeře vybičovala Allena, aby předvedl, co v něm je, jak sám prohlásil na pozápasové tiskové konferenci:

„Vždycky jsem říkal, čím lepší protivník, tím lepší ukážu výkon. A Hooker je nejlepší chlápek, s kterým jsem bojoval, nejnebezpečnější, o parník – fyzicky, technicky, je strašně dlouhý – a já jsem ukázal to nejlepší, co je ve mně.“

Samotný zápas netrval ani tři minuty, ale událo se v něm poměrně hodně akce. Prvních 30 sekund se oba borci jen oťukávali a kroužili kolem sebe. Pak se ale strhla série prudkých přestřelek. „Jo, tohle nebyl úmysl. Myslím, že jsem se našeho plánu držel tak 30 vteřin a pak už ne,“ reagoval Allen na dotaz novinářů, jestli šel do zápasu s touto taktikou. 

V divokých výměnách měl opticky velkou převahu, byl mnohem rychlejší a přesněji trefoval Hookerovu hlavu, přestože se v jednu chvíli sám ocitl na kolenou, což bylo ale dle jeho slov pouze podklouznutí.

Po jedné sérii úderů se pak Novozélanďan zabalil v předklonu u pletiva klece, kde inkasoval další a další rány. A tak rozhodčí v čase 2:33 prvního kola usoudil, že viděl dost a zápas ukončil. Bylo to teprve první vítězství skrze KO v Allenově kariéře v UFC. A měl z toho viditelně velkou radost.

„Je to velké. Upřímně, vím, že ukončuju zápasy. Teda, vím, že jsem spíš přes body, to se teď jen tak tvářím, ale mám v rukou sílu. Všichni mí trenéři mi říkají, že mám tvrdou ránou. Na sparinzích posílám lidi k zemi údery na tělo. Akorát to nepřicházelo v mých zápasech. Myslím, že soupeři s kterými jsem zápasil, jejich styl mi nedovolil bojovat tímhle způsobem,“ komentoval své vítězství pro novináře po zápase.

Právě velké KO, i když v tomto případě pouze technické, by mělo Allenovi přinést hodně nových fanoušků. 

Mezi ně se ale nejspíše nezařadí současný šampion střední divize Israel Adesanya, Hookerův tréninkový parťák a kamarád, který se nechal slyšet, že šlo o brzké ukončení, protože byl Dan stále ve hře. 

„Myslím, že to bylo správně rozhodnutí. Nerozumím, jak si může Izzy myslet, že to bylo příliš brzo. Sám Hooker neprotestoval, což je pro mě nejvíce vypovídající. Jediné, co se stane v takové pozici, kdy jsi zabalený, je, že dostaneš více úderů, takže nevím, co si Izzy myslí,“ reagoval Allen na Adesanyovu kritiku, která byla vyřčena dost v emocích. Nezbývá, než s ním souhlasit, protože Hooker působil již naprosto odevzdaným dojmem.

A co bude následovat pro novou vycházející hvězdu pérové divize? V pozápasovém rozhovoru vyzval Calvina Kattara, který podle všeho skrze svého manažera obratem souhlasil.

„Myslím, že stylisticky to bude hodně dobré. Není tak vysoký jako tenhle chlápek (Hooker), takže to je fajn. Ale jo, je to hlavně boxer, já jsem hlavně boxer, takže je to divácky atraktivní a myslím, že mám lepší box než on,“ předeslal Arnold potenciální zápas, který bychom mohli vidět nejspíše koncem léta, pokud se všechny strany zdárně dohodnou.

V lednu o něm známý rozhodčí John McCarthy prohlásil, že by to mohl být fighter, který by mohl být důstojným soupeřem Alexandera Volkanovského. V případě výhry nad Calvinem Kattarem, nebo jiným zástupcem první pětky žebříčku, by mohl brzy dostat šanci předvést, co je na tom pravdy.

Zdroje:  Tisková konference UFC , The MMA Hour

Nejnovější články