Mcgregor ukázal něco ze své lepší stránky a věnoval štědrý dar gymu, ve kterém začínal

Mcgregor ukázal něco ze své lepší stránky a věnoval štědrý dar gymu, ve kterém začínal Conor McGregor v Crumlin boxing clubu | zdroj: Profimedia

Conor McGregor v tichosti věnoval svému boxerskému gymu jako výraz vděku jeden milion eur. Vzhledem k jeho celkovému jmění je to sice kapka v moři, nicméně i tak si zaslouží uznání.

Conor McGregor platí stále za největší hvězdu ve světě smíšených bojových umění, i když ze sportovního hlediska už to poslední roky není tak světlé. Vždyť jeho poslední výhra se datuje do ledna roku 2020, kdy během čtyřiceti vteřin vyřídil veterána Cerroneho. Před rokem a půl si ale ošklivě zlomil nohu v zápase s Dustinem Poirierem a dodnes neznáme přesné datum jeho návratu.

"Notorious" má nálepku známého bouřliváka, který skáče z maléru do maléru a často plní stránky bulvárních plátků. Naposledy vyšla najevo další kauza, která na něj vrhá temný stín – na oslavě svých narozenin měl údajně fyzicky napadnout bývalou známou z Dublinu a vyhrožovat jí utopením. Ta prý v obavě o svou bezpečnost skočila do vody, kde ji zachránila pobřežní stráž.

Někde hluboko uvnitř duše gangstera se ale přece jen skrývá citlivá duše, která dokáže vyjádřit svůj vděk. V médiích totiž vyšlo najevo, že slavný Ir daroval masivní finanční podporu svému bývalému gymu v Dublinu. O to vstřícnější gesto to je, že jej udělal v naprosté tichosti. Do světa pak zprávu dostal samotný gym, který zveřejnil i částku daru.

„Conor McGregor nám daroval 1 000 000 EUR, aby rozšířil Crumlin Boxing Club a udělal z něj nejlepší boxerský klub na světě s třemi nejlepšími trenéry, Philipem, Bra a Stephenem,“ uvedl gym na svých sociálních sítích s tím, že dar použije na rozšíření svých prostor. Gym by tak měl dostat úplně nový kabát, přibydou dvě další patra a zmodernizuje se zařízení tak, aby mohl soutěžit s těmi nejlepšími tělocvičnami světa.

McGregor navštěvoval Crumlin Boxing Club od svých dvanácti let, než přesedlal na MMA a zamířil do Straight Blast Gymu, pod vedením Johna Kavanagha pak dosáhl těch největších úspěchů. I v dobách své největší slávy ale nedal na svůj původní klub dopustit a dodnes tam čas od času piluje své boxerské dovednosti.

„Phil Sutcliffe je fenomenální trenér boxu a během doby, kdy jsem trénoval pod Philem v Crumlin Boxing Clubu, jsem se naučil základy, které si s sebou nosím dodnes,“ řekl v roce 2020 McGregor pro server Irish Boxing. „Naučil jsem se od něj a celého trenérského personálu tolik technik a sparringy s Philem Jr. mě dostaly na další úroveň.“

Irská hvězda se v roce 2021 dostala na první místo na seznamu nejlépe placených sportovců Forbes, vůbec první držitel titulu UFC ve dvou váhových kategoriích si během jednoho roku vydělal více než 150 milionů euro. McGregor by se měl tento rok vrátit zpět do boje a nedávno se údajně svůj bývalý gym navštívil. Zdá se tak, že návštěva ho přiměla podělit se o své bohatství s těmi, kteří mu pomáhali v době, kdy ještě nebyl jednou z nejslavnějších sportovních hvězd planety.

Zdroje:  talkSport

Nejnovější články