Lobov žaluje "kamaráda" McGregora kvůli prodeji whisky, žádá po něm miliony

Lobov žaluje "kamaráda" McGregora kvůli prodeji whisky, žádá po něm miliony Conor McGregor | zdroj: Profimedia

Bývali nerozlučnými parťáky, kteří spolu trávili celé dny v tělocvičně, to už je ale minulost a kamarádství je zřejmě definitivně u konce. Zničil ho spor o peníze.

Není to tak dávno, co McGregorův dlouholetý tréninkový parťák a toho času možná stále ještě kamarád Artem Lobov odhalil, že za zrodem populární whisky Proper 12 stál on.

„Když jsem studoval vysokou školu, pracoval jsem v baru v hotelu Radisson a měl jsem tam kamaráda, který byl na whisky odborník. Časem se vypracoval na generálního ředitele toho hotelu. Byli jsme v neustálém kontaktu a on mě spojil s mužem jménem Niall Callan, který pracuje pro společnost Classic Drinks, špičkovou distribuční síť nápojů v Irsku. Niall byl tak laskav, že se mnou sdílel spousty informací o whisky a jejích palírnách. Do některých palíren jsem zavítal a získal důležité poznatky. Udělal jsem si soukromý průzkum a nápad byl na světě,“ popsal Lobov.

„Jakmile bylo vše připraveno, šel jsem za Conorem a řekl mu: Mám pro Tebe připravenou dohodu, ze které bude miliardový byznys. Nejsem si jistý, zda mě s tou miliardou bral vážně nebo ne. Vše potřebné jsme oznámili i managementu Paradigm Sport a začali jsme pracovat. Tvrdě jsme šli za svým, a jak můžete vidět, dostavil se obrovský úspěch. Jsem opravdu rád, že jsem součástí toho projektu.“ 

„Conor mi jako odměnu nabídl milion dolarů, ale já to odmítl. Kdykoliv jsem mu pomáhal s přípravou na zápas, nabízel mi peníze, ale já je nikdy nepřijal. Řekl jsem mu, že jsme přátelé a pomáháme si.“

Jenže to už teď zřejmě neplatí, jelikož Artem svého bývalého parťáka zažaloval a požaduje po něm 5 procent z prodeje značky Proper No. 12, který McGregor učinil v loňském roce a měl za něj utržit 180 milionů dolarů. Prostřednictvím své tiskové mluvčí hvězdný Ir nárok svého bývalého přítele odmítl. Jak chce Lobov svá tvrzení doložit, zůstává otázkou. Když se ale rozhodl celou věc hnát k soudu, jistě má v rukou pádné argumenty. Každopádně je ale smutné vidět, že i dobré přátelství se může rozpadnout kvůli sporům o peníze.

Zdroje:  Independent , dailymail.co.uk

Nejnovější články