Khabib se pochlubil úspěchy svého týmu a rýpl si do Conora, ten ihned pálil zpět

Khabib se pochlubil úspěchy svého týmu a rýpl si do Conora, ten ihned pálil zpět Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Stačilo malinkaté rýpnutí a oheň byl na střeše. Podle McGregora se Nurmagomedov tak moc bojí prohry, že raději utekl a skončil. 

Jejich duel z října 2018 vešel do dějin jako ten nejvýdělečnější a nejvyhrocenější zápas v dějinách MMA. Ačkoliv Conor McGregor v jeho průběhu tvrdil, že "je to jen byznys", válečná sekera nebyla ani po letech zakopána a vypadá to, že rivalita s Khabibem Nurmagomedovem nikdy neskončí, byť je odveta v oktagonu velmi nepravděpodobná.

Neporažený Dagestánec předloni pověsil rukavice na hřebík a převzal po svém zesnulém otci pozici trenéra a mentora. Daří se mu, před měsícem jeho kamarád Islam Makhachev získal vytoužený pás UFC a v pátek jeho neporažený bratranec Usman vystoupal na vrchol Bellatoru.

„Právě teď máme šampiony lehké váhy v UFC a Bellatoru. To je úžasné. Kdysi dávno jsem slyšel, že jeden chlap mluvil o tom, že tu jsou, aby to tu ovládli. My jsme tady, abychom to tu ovládli!“ rýpl si Khabib při vystoupení v Torontu do slavné hlášky irského rivala: "We are not here to take part, we are here to take over." (Nejsme tu, abychom se zúčastnili, ale abychom to tu ovládli.)

„A víte, co je zajímavé?“ pokračoval Nurmagomedov. „Já netrénuji mnoho lidí. Koučuju lidi, kteří byli okolo mě, když jsem byl aktivním bojovníkem. Je to možná 12 nebo 15 chlapů. Po cestě sem do arény jsem se díval, že nás 15 lidí má v MMA dohromady skoro 300 vítězství. To je šílené. Nikdo v MMA předtím něco takového nedokázal. Jsem za to velmi rád, protože vím, že je to díky tvrdé práci mého otce. Způsob, jakým do nás investoval, jak nás učil, hnal nás dopředu, všechno. Jeho odkaz pokračuje i nyní.“

McGregorova reakce na sebe nenechala dlouho čekat. „Já bojuju dál. Plán tvého otce nebude nikdy dokončen, protože jsi to vzdal a utekl, bratře. Bůh ti žehnej. Já jsem pořád tady, kdyby sis to chtěl dát znovu. Ale tvůj strach z prohry znamená, že už jsi prohrál. Utíkej si před tím, jak chceš. Všichni nakonec prohrajeme. Smrt si nás vezme všechny. Já se nebojím ničeho, jen Boha,“ napsal v příspěvku na sociálních sítích, který záhy opět smazal, jak má ve zvyku.

Ze sportovního hlediska by odveta mezi Conorem a Khabibem nedávala moc smysl, Ir má totiž od jejich prvního zápasu na kontě jen jednu výhru a dvě prohry. Komerčně by to byl ale trhák a prodeje PPV přenosů překonaly i předchozí fight. Je však velmi nepravděpodobné, že by se Nurmagomedov nechal vyhecovat k tomu, aby znovu oblékl rukavice. Nemá k tomu ani důvod, o peníze nouzi nemá a svého rivala před lety jasně porazil.

McGregor zatím neustále proklamuje, že ho v oktagonu ještě uvidíme a dosáhne ještě v bojových sportech velkých úspěchů. Kdy, v jaké váze a proti komu ale jeho comeback bude, zatím není jasné. Conor navíc aktuálně není součástí testovacího programu na doping, v němž bude muset před návratem strávit minimálně šest měsíců.

Zdroje:  mmajunkie.com , Conor McGregor - Twitter

Nejnovější články