McGregor vydělává obrovské peníze prodejem vlastní whisky. Kdo ale s nápadem přišel?

McGregor vydělává obrovské peníze prodejem vlastní whisky. Kdo ale s nápadem přišel? Conor McGregor | zdroj: Profimedia

Na co Conor McGregor sáhne, to promění ve zlato. Výjimkou není ani byznys s alkoholem, nápad na výrobu vlastní whisky ale nevzešel z jeho hlavy.

Conor McGregor už několik let patří mezi nejlépe vydělávající sportovce světa. Bývalý instalatér, který kdysi pobíral sociální dávky, si nyní užívá života plného luxusu. V UFC je suverénně nejlépe placeným bojovníkem, ještě více peněz ale pravděpodobně získává z reklamních aktivit a také z prodejů své whisky. Za zrodem milionového byznysu ovšem nestojí sám McGregor, nýbrž jeho kamarád a týmový kolega Artem Lobov.

Irský bouřlivák nedá na Lobova dopustit. Vždy si chválil jeho přínos v tréninku i pracovní morálku. Nyní se zdá, že svému kamarádovi dluží mnohem víc. Byl to totiž prý právě on, kdo přišel s nápadem, že by Conor mohl založit vlastní značku whisky.

„Jedním z důvodu ke koupi mé knihy, bude právě příběh Proper No. 12. Jen pár lidí ví o tom, že to byl můj nápad. Byl jsem první, kdo přišel s nápadem whisky pro Conora,“ prozradil pro TalkSport ruský rodák, který právě pracuje na svých memoárech.

Otevřeně ale přiznává, že s prvotní myšlenkou přišel herec, strongman a boxer Hafþór Björnsson, který se celosvětově proslavil rolí Hory v seriálu Hra o trůny. Jeden z nejsilnějších mužů planety prodával na Islandu vlastní značku vodky a stejnou možnost nabídl i McGregorovi. Lobov však nápad upravil, využil svých předchozích zkušeností a zrealizoval alkoholový byznys zaměřený na whisky.

„Když jsem studoval vysokou školu, pracoval jsem v baru v hotelu Radisson a měl jsem tam kamaráda, který byl na whisky odborník. Časem se vypracoval na generálního ředitele toho hotelu. Byli jsme v neustálém kontaktu a on mě spojil s mužem jménem Niall Callan, který pracuje pro společnost Classic Drinks, špičkovou distribuční síť nápojů v Irsku. Niall byl tak laskav, že se mnou sdílel spousty informací o whisky a jejích palírnách. Do některých palíren jsem zavítal a získal důležité poznatky. Udělal jsem si soukromý průzkum a nápad byl na světě,“ popsal zrod Proper 12.

„Jakmile bylo vše připraveno, šel jsem za Conorem a řekl mu: Mám pro Tebe připravenou dohodu, ze které bude miliardový byznys. Nejsem si jistý, zda mě s tou miliardou bral vážně nebo ne. Vše potřebné jsme oznámili i managementu Paradigm Sport a začali jsme pracovat. Tvrdě jsme šli za svým, a jak můžete vidět, dostavil se obrovský úspěch. Jsem opravdu rád, že jsem součástí toho projektu.“

„Conor mi jako odměnu nabídl milion dolarů, ale já to odmítl. Kdykoliv jsem mu pomáhal s přípravou na zápas, nabízel mi peníze, ale já je nikdy nepřijal. Řekl jsem mu, že jsme přátelé a pomáháme si.“

Přestože podle znalců whisky nepatří Proper 12 mezi chuťově nejlepší, u fanoušků se těší velké oblibě. Během pouhých deseti dnů od začátku prodeje byly vyprodány zásoby na půl roku dopředu. Před pár lety se ale McGregor rozhodl odprodat mexické společnosti Becle svůj většinový podíl (51 %) ve firmě Eire Born Spirits, která značku vlastní. Tento prodej mu údajně vynesl více než 160 milionů amerických dolarů, navíc dál zůstává hlavní tváří celého byznysu.

Zdroje:  bloodyelbow.com

Nejnovější články