Conor McGregor pochválil zápas mezi Nunes a Peňou a připodobnil se ke dvojnásobné šampionce

Conor McGregor pochválil zápas mezi Nunes a Peňou a připodobnil se ke dvojnásobné šampionce Conor McGregor se po dlouhé době ukázal na tréninku MMA | zdroj: Profimedia

Irská superstar okomentovala víkendový turnaj UFC a připodobnila hlavní zápas večera ke svému zápasu s Diazem.

Conor McGregor se v oktagonu neukázal už více než rok od té doby, co si loni v červenci přivodil zlomeninu holeně v zápase s Dustinem Poirierem. Kromě brázdění moře na své jachtě a divokých večírků si ale tu a tam najde čas na to, aby okomentoval současné dění v MMA a včera byl právě jeden z těchto okamžiků.

Conor na Twitter nahrál několik hlasových zpráv, ve kterých zhodnotil víkendový turnaj UFC 277, na kterém byly k vidění skvělé zápasy, které vygradovaly titulovým soubojem v ženské bantamové váze mezi teď už bývalou šampionkou Juliannou Peňa a staronovou brazilskou královnou bantamové váhy Amandou Nunes.

Brazilská šampionka loni v prosinci velice překvapivě podlehla americké soupeřce ve druhém kole na škrcení, ale ve víkendové odvetě už podobný šok nedopustila. V jednu chvíli sice měla hodně namále, když ji Peňa chytila do těsného armbaru a nebyla daleko od ukončení zápasu, ale Amanda se z páky na ruku dostala a pokračovala v krvavé dominanci, za kterou po pěti kolech získala zpět svůj šampionský pás.

Také McGregor zápas bedlivě sledoval a viděl v něm spoustu podobností s jeho slavnými zápasy s Natem Diazem, ještě předtím, než se stal šampionem lehké váhy.

„Je pro mě šílené, jak se včerejší odvetný zápas o titul v bantamové váze žen podobá tomu mému s Diazem. Odvetě McGregor vs. Diaz,“ začal Conor svou oslavnou řeč. „Zápas číslo jedna: Vysoce cenění, nejlepší v celém tomhle sportu – já a Amanda Nunes. Naprostá houževnatost, ochota bojovat a nakonec překvapení. Sežere pár úderů, dá pár úderů, pak sežere pár úderů, pak se karta obrátí… a nechá se uškrtit.

„Teď návrat, odveta: Sebevědomí na druhé straně. Houževnatost, tvrdost, to všechno tam pořád je. Více soustředěné práce na straně Nunes, stejně jako na mojí straně. Důvod, proč to vůbec říkám je původně takový, že fandím oběma ženám. Jsem velkým fanouškem obou těchto žen - jak Amandy Nunes, tak Julianny Peňi- a upřímně řečeno každého, kdo vstoupí do oktagonu a dokáže jím projít. A na konci původního zápasu: 'Nejsem překvapený, s***i! (slavná věta v originále „I’m not surprised motherfuckers!). A pak znovu: „Nejsem překvapená!‘, řekla Julianna. A páni, ve druhém zápase to dopadne úplně stejně. Několikrát jde k zemi, jen je lépe připravená. Amanda ji dává rány, několikrát ji sejme na zem, ale ta tvrdost tam prostě pořád je, pořád je v Amandině tváři, pořád je i v mé tváři.“

„Některé zápasy takové jsou. Jsou to ikonické zápasy MMA, kterých máme všichni to štěstí být svědky,“ pokračoval Conor. "A je to šílené… dvojnásobný šampion - dvojnásobná šampionka. 'Nejsem překvapený,' - 'Nejsem překvapená!‘ Já nevím, je to šílená událost...“

McGregor také velice kvitoval výkon prozatímního šampiona muší váhy Brandona Morena, který s Kai Karou-Francem předvedl skvělý zápas s působivým finišem:

„Ten Mexičan je malé zvíře. A ten malý Novozélanďan taky. Dva borci, dva pořádní borci z úplně jiných částí světa. Dva různí lidé, ale svým způsobem dva stejní. Bylo skvělé ten zápas sledovat. Opravdu skvělý zápas. A ten malý Mexičan je fakt borec. To se mu musí nechat... Pořádný mexický nástup a pořádný mexický zápas. Viva la Mexiko!“

Jaká příjemná změna oproti běžným McGregorovým twítům, v níchž na ostatní většinou spíše jen čpí síru. Jeho zlomená noha se navíc zdá být vyléčená a podle trenéra Johan Kavanagha se i irská superstar už i ukázala na tréninku. Podle svých slov v sobě stále oheň má:

„Jsem nažhavený, chci se vrátit. Takové dobré zápasy, takové dobré turnaje, takové dobré karty, takové dobré PPV inspirují miliony lidí po celém světě. Moc vám všem děkuji za zábavu a brzy se uvidíme,“ vzkázal na závěr. Proti komu nastoupí, to je zatím ve hvězdách.

Zdroje:  Twitter - Conor McGregor

Nejnovější články