McGregor zkritizoval Poiriera, pak raději zařadil zpátečku

McGregor zkritizoval Poiriera, pak raději zařadil zpátečku McGregor se při staredownu pokusil Poiriera kopnout, ránu schytal ale spíš šéf UFC Dana White. | zdroj: Profimedia

Slavný irský bojovník se očividně ještě nepřenesl přes dvě poslední porážky a nechápe, za co by měl jeho přemožitel být uveden do Síně slávy UFC.

Američan Dustin Poirier je prostě smolař a v zápasech o titul povětšinou tahá za kratší konec. V bojích o pás šampiona nestačil na Khabiba, na Oliveiru a o víkendu, kdy byl v sázce BMF pás pro "největšího tvrďáka", padl i s Justinem Gaethjem, kterého v minulosti porazil.

Hořkou porážku přesto dokázal přijmout se vztyčenou hlavou, přestože neskrývá zklamání. "Samozřejmě to není titul UFC pro pravého šampiona, ale fakt to něco pro bojovníky znamená, být nominován do zápasu o BMF. Justin si to zasloužil," rozpovídal se Poirier v pořadu The MMA Hour. "Myslím, že ten pás by zpečetil můj celkový odkaz. Víte, mám výhry nad skvělými soupeři, dělám to už dlouho a tak. Ale cítím, že ten BMF pás by byl pro mě nominací do Síně slávy."

Moderátor Ariel Helwani ale oponoval: "Ten pás nic neznamená, nic to na tvém odkazu nemění, do Síně slávy patříš." Tuto část rozhovoru pak sdílel na Twitteru, což neuniklo pozornosti Conora McGregora, který očividně stále hořce nese dvě porážky, které mu Poirier nadělil.

"Nikdy nevyhrál pravý titul. 0-3 v titulových zápasech. Nesouhlasím se Síní slávy. Při vší úctě, má proti mě jednu solidní výhru, kde jsem ho mlátil po celé kleci, než ji získal. A pak tu druhou díky zlomenině nohy. Udělal úplný h*vno, Arieli. Do Síně slávy ani náhodou nepatří."

"S Natem to zazdil. Ariel říká, že by příště měl jít s Diazem, ale zapomíná, že už měl s Natem domluvený zápas, ale zazdil to. Je to zaujaté, omlouvám se. Je to milý chlapík, ale nepatří do Síně slávy UFC," pokračoval Ir. "Přinejlepším patří do Hall of Fame lehké váhy. V pérovce neuspěl, 0-3 v soubojích o titul lehké váhy, pár výher. Co se týče Colbyho, tak po tom všem, co bylo řečeno, ani nepípnul. S Natem to taky zazdil. Tolik k němu ve welteru. Takže maximálně Síň slávy lehké váhy. Hall of Fame potřebuje utáhnout jako svěrák. UFC veterán < UFC legenda."

Po chvíli se to ale zřejmě McGregorovi rozleželo v hlavě a zařadil zpátečku. "Vlastně, víte co? Zařaďte ho tam, s*át na to. Nechci kopat do chlapa, když se mu nedaří. To není můj styl. Všechno dobré, mějte se krásně, vidíme se o Vánocích," zakončil svůj výlev a naznačil, že nejspíš stále vyhlíží návrat na konci roku, kdy by se nejspíš namísto původně plánovaného Michaela Chandlera raději utkal s "největším tvrďákem" Justinem Gaethjem. Má to ale háček, Conor se totiž stále ještě nevrátil do testovacího programu USADA, v němž podle stávajících regulí musí figurovat minimálně šest měsíců před zápasem.

Zaslouží si Poirier místo v Síni slávy UFC?

Je sice pravda, že Dustin v UFC nikdy nezískal pravý titul, to by ale rozhodně nemělo být podmínkou pro nominaci do Hall of Fame. Získat pás šampiona je totiž také otázka štěstí a dobrého načasování. Mnohem vypovídající o skutečné kvalitě bojovníka je tedy to, když se někdo dlouhodobě udrží na špici a měří se s těmi nejlepšími. 

Poirier působí v nejslavnější organizaci od začátku roku 2011. Za tu dobu už absolvoval 28 zápasů s bilancí 19 vítězství, 8 porážek a 1 bez výsledku. Třináctkrát si navíc z boje odnesl bonus za nejlepší fight, výkon či submisi večera. Od roku 2017 zápasil výhradně s elitními soupeři a ve sbírce má skalp Pettise, Alvareze, Gaethjeho, Hollowaye, Hookera, McGregora či Chandlera.

Navíc je pravděpodobné, že "Diamond" ve 34 letech neřekl poslední slovo a pár skvělých zápasů ještě předvede. A kdo ví, třeba ten vysněný pás "pravého" šampiona nakonec získá. V nejnabitější váhové kategorii (70 kg) k němu ale k jeho smůle nevede snadná cesta. Poirier se ale i přes poslední prohru s Gaethjem drží na třetím místě divizního žebříčku, tedy doslova na dosah.

Zdroje:  Twitter - Conor McGregor , The MMA Hour

Nejnovější články