Michael Chandler prozradil svůj recept na nezvykle vysokou hladinu testosteronu

Michael Chandler prozradil svůj recept na nezvykle vysokou hladinu testosteronu Michael Chandler vstupuje do oktagonu | zdroj: Profimedia

Veterán Michael Chandler se na konci roku nejspíše utká s Conorem McGregorem. Irský bojovník se ale podle všeho bude muset porvat s pořádnou horou svalů nabitých testosteronem.

Bývalý šampion Bellatoru a jeden z nejakčnějších zápasníků v UFC Michael Chandler nedávno oslavil 37. narozeniny, což už u spousty bojovníků znamená konec aktivní kariéry. „Iron Mike“ se ale do důchodu rozhodně nechystá. Proč by to taky dělal, když je ve skvělé formě a testosteronu má podle všeho na rozdávání.

Na svém youtube kanále totiž zveřejnil video, ve kterém prozradil, že podle krevních testů má vyšší hladinu testosteronu, než většina populace a rozhodl se poradit ostatním, jak toho dosáhnout.

„Nedávno jsem si nechal dělat krevní testy a výsledky ukázaly, že můj testosteron byl na extrémně vysoké hladině,“ řekl Chandler ve svém podcastu. V této epizodě bych chtěl projít, jaké suplementy beru a jaké každodenní cvičení dělám, o kterých si myslím, že mě dostaly do tohoto bodu.“ 

Není asi překvapením, že „Iron Mike“, který je vždy ve skvělé fyzické kondici, přikládá cvičení velký význam: „Myslím, že zvedání těžkých vah je důvodem číslo jedna, co se obecně hladiny hormonů týče. Plus to pomáhá se silou, rychlostí, explozivností, pomáhá to více se hýbat… zvyšuje to hustotu kostí, posiluje šlachy a vazy, posiluje to všechny moje klouby.“

„Samozřejmě spánek je důležitým pomocníkem pro optimální hladinu hormonů,“ pokračoval Michael. „Dalším je chladová terapie, zatížit tělo tím, že půjdete do vody, která má méně než 15 stupňů celsia, já rád chodím do vody okolo 5 stupňů. Dalším je terapie červeným světlem. Mám i jedno v sauně, kterou občas používám, abych vyplavil toxiny, když se zrovna u tréninků úplně moc nezapotím.“

Co se týče diety, Michael vsází na hodně proteinů a kvalitu potravin. Přiznal ale, že si občas dá taky nějaké nezdravé jídlo, aby se cítil jako člověk:

„Dělám vysoko-proteinovou dietu a nízko-sacharidovou dietu. Sacharidy beru ze zeleniny, tu a tam nějaký cukr z ovoce, ale obecně nejím těstoviny, pečivo, rýži, občas si dám brambory. Když se chci rozmazlit, tak si dám občas pizzu. Samozřejmě se musíte držet toho pravidla „80 na 20“. Měli byste se držet diety v 80 procentech případů a ve 20 procentech můžete trochu ‚ujet‘, abyste se cítili jako normální člověk a pořád se budete mít rádi a odpustíte si, že nedodržujete všechno na 100%."

Dále Chandler mluvil o suplementech, které používá, jako je kreatin, BCAA, elektrolyty a vitamíny. Zmínil především důležitost vitamínu D a také magnesium nebo rybí tuk.

„Iron Mike“ sice nezmínil, jak přesně velká jeho hladina testosteronu je, ale snad ji dokáže obhájit i před antidopingovou agenturou USADA. Koncem roku jej totiž pravděpodobně čeká jeden z největších zápasů kariéry. Utkat by se měl s legendárním bývalým šampionem UFC Conorem McGregorem.

Ten se vrací po dlouhé (více než dvouleté) pauze, kdy musel vyléčit ošklivou zlomeninu holeně. Mezitím ale pořádně narostl a momentálně prý váží kolem 86 kg. Kvůli jeho novým svalům se často objevují spekulace, že si k nim McGregor pomohl zakázanými látkami. Ať je to jak chce, Chandlerova nesoutěžní váha se také pohybuje kolem 86 kg a McGregovi tak svalovou ani váhovou výhodu mít nebude. Zápasit by se mělo v lehké váze (do 70,3 kg), takže oba borce čeká hodně náročné shazování.

Zdroje:  Youtube - Michael Chandler

Nejnovější články