Pokud Conor po výhře nad Chandlerem dostane titulák, končím, prohlásila hvězda UFC. Ir se tomu vysmál

Pokud Conor po výhře nad Chandlerem dostane titulák, končím, prohlásila hvězda UFC. Ir se tomu vysmál zdroj: Profimedia

Pokud se Conor McGregor letos vrátí do oktagonu vítězně, dost možná bude volat po titulovém zápase. Tím by ale naštval své rivaly. Jeden z nich dokonce pohrozil ukončením kariéry.

Souboj Conora McGregora a Justina Gaethjeho visí ve vzduchu už pěkně dlouho, v kleci se však zatím nepotkali, byť k tomu několikrát nebylo daleko. V nejnovějším rozhovoru Američan prozradil, že dostal nabídku být trenérem v rámci reality show The Ultimate Fighter, ale druhá strana jej odmítla. Jméno prozradit nechtěl, pravděpodobně však šlo o irskou superstar. "Notorious" tak nakonec stojí proti Michaelu Chandlerovi, se kterým by se měl následně utkat v zápase.

Fanoušci, bojovníci i novináři mezitím spekulují, co se stane, pokud McGregor zvítězí. Ačkoliv se mu totiž v posledních letech výsledkově příliš nedaří, stále platí za největší hvězdu MMA a soubojem s ním nepohrdne skoro nikdo, protože s sebou přináší životní výplatu.

Že by ale měl McGregor v řadě na titulovou šanci předbíhat, to se vůbec nezamlouvá právě Gaethjemu. "Jestli bych skončil, kdyby Conor vyhrál a oni mu dali titulák? Pravděpodobně. Tak moc by mi konání společnosti, kterou reprezentuju, ublížilo. Ale neovlivním to, prostě jen doufám, že se to nestane," řekl v rozhovoru pro ESPN s tím, že by ho to skutečně zničilo.

Není divu, sám totiž doufá, že se k dalšímu titulovému zápasu brzy probojuje. V předešlých dvou případech na pás nedosáhl, Khabib i Oliveira jej uškrtili, on ale věří, že tentokrát na šampiona, jímž je Islam Makhachev, vyzrál.

"Myslím, že Islam je těžký zápas pro každého, proto je taky šampion. Musel bych bojovat perfektně a páchat škodu, podobně jako v posledním zápase nebo proti Tonymu Fergusonovi," zapřemýšlel Justin a zároveň přiznal, že v boji na zemi by Dagestáncovi samozřejmě nemohl konkurovat, proto by se v přípravě zaměřil především na budování fyzické kondice. Největší rozdíl mezi Islamem a Khabibem vidí v tom, že první jmenovaný už byl ukončen. A proto si Gaethje věří: "Myslím, že bych ho zvládl knockoutovat. S mou silou můžu knockoutovat každého."

Zpět ale k McGregorovi. Tomu samozřejmě Justinovo vyjádření neuniklo a na Twitteru reagoval. "Tenhle blázen s vypatlaným mozkem získal titulovou šanci díky jedinému vítězství a to bylo proti Chandlerovi. Přesto skončí a odejde do důchodu, když já dostanu to samé. Klasický Gaethjeho ptačí mozeček. #Blbec. Dva pokusy získat titul. Žádná výhra." (Na Američanovu obranu je nutno uvést, že měl přece jen z posledních zápasů o dost lepší skóre než Irčan.)

Oba bojovníci mají dlouhou historii vzájemných slovních přestřelek, na vzájemný zápas ale podle Justina nikdy nedojde. "On si vybírá, s kým bude bojovat. Specificky si vybírá nebojovat se mnou." Nikdy ale neříkej nikdy, třeba se i tohoto souboje jednou dočkáme, stál by totiž rozhodně za to.

Zdroje:  ESPN , TMZ

Nejnovější články