Nechutný moment během posledního UFC neunikl pozornosti McGregora, volá po změně pravidel

Nechutný moment během posledního UFC neunikl pozornosti McGregora, volá po změně pravidel Zuřící McGregor, známý zpěvák se s ním údajně odmítl vyfotit. | zdroj: Profimedia

Conor McGregor lobbuje za čistší pracovní prostředí pro MMA bojovníky a navrhuje úpravu stávajících pravidel.

Poslední turnaj UFC Fight Night si nenechal ujít ani Conor McGregor. Nejvíce ho zaujal moment po skončení čtvrtého kola hlavního duelu, kdy kamery zachytily nejprve Marlona Veru, když si uprostřed klece odplivl, a následně Coryho Sandhagena, jak se "fotbalově" vysmrkal.

"V oktagonu by nemělo být dovoleno plivat ani střílet soplové rakety. Měl by za to být stržený bod," napsal McGregor v tweetu, který později smazal. "Jeden kemr a dvě soplové rakety z obou nosních dírek na konci čtvrtého kola. Je to absurdní zvyk některých lidí. Mělo by to být zakázáno pod hrozbou odečtení bodů."

Někteří fanoušci se Conorovi sice vysmáli, že už si až příliš zvykl na luxusní život a zpátky do špinavé klece se mu nechce, mnozí s ním ale souhlasí. Nejedná se totiž samozřejmě o nic oku lahodícího a představa, že se bojovníci na kanvasu zaneřáděném podobnými tělesnými tekutinami perou... V Británii boxerům na počátku pandemie koronaviru dokonce dočasně plivat zakázali, na takhle radikální změnu pravidel ale v MMA určitě nedojde, většina fighterů si koneckonců odplivne během pauzy do kbelíku.

Mnohem horší se zdá být to, když si zápasníci uvolňují krví ucpané dýchací cesty během boje. Velkou kritiku za to nedávno schytal Luke Rockhold, který si krvácející nos otíral o tvář Paula Costy. Řešilo se ale i smrkání Michaela Chandlera v souboji s Poirierem a paradoxně právě ten byl za plivání na soupeře napomínán v duelu s Hollowayem, byť se nejspíš nejednalo o bojovou taktiku ani vyjádření pohrdání protivníkem. A že je smrkání dvojsečná zbraň ověřil Donald "Cowboy" Cerrone. Když se totiž během pauzy vysmrkal, vehnal si tím vzduch k oku, které mu okamžitě napuchlo a nemohl dál pokračovat.

Zdroje:  Twitter Conor McGregor

Nejnovější články