„Myslel jsem, že chce bojovat s každým,“ prohlásil zklamaný Rockhold na adresu Chimaeva

„Myslel jsem, že chce bojovat s každým,“ prohlásil zklamaný Rockhold na adresu Chimaeva zdroj: Profimedia

Čečenský bojovník Khamzat Chimaev přece jen s každým bojovat nechce a zápas s Lukem Rockholdem odmítl.

Bývalý šampion střední váhy UFC i Strikeforce, Luke Rockhold, to se svým návratem na bojiště myslí opravdu vážně. Jeho comeback mu ale neulehčují jeho kolegové a potenciální soupeři, kteří se s ním do oktagonu zrovna nehrnou.

Jedním z takových je i čečenský bojovník Khamzat „Borz“ Chimaev, který sice kdysi vykřikoval, že chce zápasit kdykoliv a s kýmkoliv, ale zatím to tak úplně nevypadá. Chimaev měl v UFC raketový start, kdy během 3 měsíců vyhrál 3 zápasy před limitem a obdržel v nich celkem jeden jediný úder. Kvůli komplikacím spojených s covidem ale nebojoval od loňského září a hrozilo, že už se do klece nevrátí. Nakonec se přece jen zotavil a UFC pro něj našlo právě Rockholda.

Jenomže to vypadá, že Chimaev přece jen s kýmkoliv zápasit nechce a i když předtím neměl problém zápasit jak ve střední, tak i ve welterové váze, vypadá to, že se chce raději soustředit na welterovou divizi. To také potvrdil novinář Ariel Helwani, který s Rockholdem na toto téma mluvil:

„Luke Rockhold mi řekl, že dostal nabídku na hlavní zápas s Khamzatem Chimaevem na 28. srpna. Řekl, že zápas přijal, ale právě se dozvěděl, že Chimaev jej odmítl, protože chce zůstat ve welterové váze. Rockhold také přijal zápas na tři kola, který se měl uskutečnit 7. srpna,“ napsal Ariel Helwani na svůj Twitter.

„Při vší úctě, myslel jsem, že bude zápasit s kýmkoliv,“ řekl zklamaný Rockhold Helwanimu.

Rockhold je dlouholetým svěřencem slavného AKA gymu, kde ve svých nejlepších letech trénoval s takovými bojovníky, jako je Cain Velasquez, Daniel Cormier a nebo také Khabib Nurmagomedov. Do UFC se dostal jako šampion konkurenční organizace Strikeforce a poté, co uštědřil první porážku v kariéře tehdejšímu šampionovi Chrisi Weidmanovi, stal se šampionem i v UFC.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Luke Rockhold (@lukerockhold)

O šampionský pás ale velice rychle přišel, když se hned další zápas nechal knockoutovat od Michaela Bispinga, který se tak zasloužil o jedno z největších překvapení v UFC. Poté sice ještě porazil Davida Branche, ale další dva zápasy proti Yoelu Romerovi a Janu Blachowiczovi prohrál na tvrdá KO.

Od té doby se Rockhold rozhodl dát si s bojováním pauzu a teď by se rád konečně vrátil zpět do boje. Bývalý šampion je komplexním bojovníkem se skvělým grapplingem i velice solidním strikingem. Jeho nemesis je ale malá odolnost vůči úderům a spousta fanoušků jej odepsalo, právě kvůli jeho „skleněné bradě“. Tomu napovídá také jeho statistika, kdy všech 5 proher v jeho kariéře bylo právě díky knockoutům. I tak má ale Rockhold stále co nabídnout a mohl by být ve střední divizi zajímavým zpestřením.

Jeho hledání soupeře tak pokračuje a rád by bojoval na konci léta s některým z nejvýše postavených bojovníků střední váhy.

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články