"Myslím, že jsem si to asi zasloužill, na odvetu nemám právo" řekl Ben Askren o svojí šokující prohře

"Myslím, že jsem si to asi zasloužill, na odvetu nemám právo" řekl Ben Askren o svojí šokující prohře zdroj: Profimedia

Ben Askren vystoupil na veřejnost a promluvil o tom, jak se nevyplácí provokovat, když váš někdo může kopat do hlavy...

Ben Askren po šíleném, rekordním KO, které schytal od Jorgeho Masvidala, nedorazil ani na tiskovou konferenci a na několik dnů zmizel úplně do ústraní, čemuž se nedá divit. Kromě brutálního vypnutí šlo také o jeho úplně první prohru v kariéře. Přesto nakonec sebral veškerou odvahu a jen několik dnů pote vystoupil jako host v The MMA Show na ESPN, kde řekl, že fyzicky je v pořádku.

"Sobotní večer byl pro mě byl traumatizující," řekl Askren. "Je tu určitá část, kterou si nepamatuju. Vzpomínám si, že jsem s ním byl v kleci, ale už si vůbec nevzpomínám na letící koleno. Vzpomínám si až na to, když jsem se probral. To bylo jako: ´Do pr*ele, já jsem prohrál s Jorgem Masvidalem. Tak to je teda těžce na prd.´ Všichni se teď o mě strachují víc jak já. Necítím žádnou bolest. Nebolí mě ani hlava, ani žádná část obličeje."

Jorge Masvidal mu přidal i pár ran poté, kdy bylo jasné, že Askren je mimo. Ten mu to ale nezazlívá. "Myslím, že by o mně mohl říct spoustu špatných věcí. Což je v pořádku, provokoval jsem ho až se hory zelenaly. A schválně. Nejdřív jsem se snažil, aby přijal ten zápas a pak, aby byl naštvaný. Takže těch pár ran navíc je v pohodě. Dalo se to, po tom všem, čekat."

Ben Askren - Jorge Masvidal zdroj: Profimedia

Svojí prohru ale uznává a bere to trochu jako odplatu za své chování. "Cítím, že jsem si to pravděpodobně zasloužil.  Vím, že jsem celou dekádu urážel lidí a nikdy se to neotočilo proti mě. Teď se snažím nečíst články a sociální sítě, kde mi to asi lidi dávají sežrat. Prostě je přejdu. Nechci se tím zabývat. Vždycky jsem si říkal, že až se to stane, tak se mi rozsvítí. Nedávám tomu tolik pozornosti, ale jsem si jistý, že se mi rozsvítilo."

"Je to otravné, ale co s tím nadělám? Mám se rozplakat? Chtít odvetu? Na odvetu nemám právo, vypnul mne za pět vteřin. Co mám dělat? Někdy ti holt život nenadělí výhru. Někdy vám nakopou prdel. Někdy prohrajete. Nemusí se vám to líbit, ale musíte to přijmout." To je příjemně střízlivá analýza od Askrena. Má teď jiný pohled na Masvidala? "Ne, pořád ho nerespektuju. Ten chlap je pitomec. Nemám ho rád. Ale je to dobrý bojovník a to jsem řekl ještě před zápasem."

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články