Na debut Jiřího Procházky v UFC se těší i sám šéf Dana White

Na debut Jiřího Procházky v UFC se těší i sám šéf Dana White zdroj: Profimedia

Jiří Procházka má už teď ve světě MMA velké jméno a šéf UFC Dana White je na něj hodně natěšený.


Dana White dnes v interview s Megan Olivi odhalil, jaké největší zápasy nás čekají v nejbližší době na „bojovém ostrově“ v Abú Dhabí a vyzdvihl českého bojovníka Jiřího Procházku, kterého čeká 11. července na UFC 251 jeho debut v UFC v zápase proti Švýcarovi Volkanu Oezdemirovi.

Megan Olivi se jej zeptala, jaký zápas na UFC 251 je pro něj tím nejvýraznějším a Dana White odpověděl:

„Tak, je jasné, že zápas mezi Oezdemirem a Procházkou. Procházka jde do svého debutu a tenhle chlap je na vítězné vlně 10 zápasů v řadě, ukončil 25 soupeřů ze svých 26 výher, má 23 KO a 2 submise, je jedním z nejlepších zápasníků v polotěžké váze mimo UFC, byl šampionem RIZINU v polotěžké váze. Jsem na tohoto kluka natěšený. Je mu teprve 27 let, takže přichází do UFC téměř na počátku svých nejlepších let, s neuvěřitelnými statistikami a bude to hodně tvrdý první zápas. Moc se na ten zápas těším.“

Je sympatické, že dokonce i šéf UFC zná přesně Procházkovy statistiky a vypadá to, že sám Dana se stal fanouškem českého bojovníka a je zvědavý na jeho výkony.

Zápas mezi Procházkou a Oezdemirem by si nepochybně zasloužil místo na hlavní kartě, ale bohužel je hlavní karta na UFC 251 doslova natřískaná velkými zápasy a tak se Jiřího debut bude konat v rámci hlavního zápasu na preliminary kartě.

Kromě Jiřího Procházky se na UFC 251 můžeme těšit na tři titulové zápasy. O titul welterové váhy se s šampionem Kamaru Usmanem utká rozjetý Gilbert Burns, titul v pérové váze se Alexanderovi Volkanovskemu pokusí vzít zpět Max Holloway a o uvolněný pás v bantamové váze se utká Petr Yan s legendou José Aldem. Hlavní karta začíná od 4 hodin ráno našeho času, takže Jiří půjde do akce pravděpodobně někdy kolem půl 4 ráno.

Bohužel je UFC zaměřeno na americký trh a tak se rozhodlo kvůli časovému posunu uspořádat turnaj v Abú Dhabí brzy ráno, aby byl v USA k vidění večer. Pro to znamená, že budou bojovat kolem 5 hodiny ráno tamního času, což asi nebude úplně jednoduché a bude to znamenat další výzvu.

Každopádně turnaj UFC 251 slibuje neskutečné zápasy a právem se mluví o nejlepším turnaji tohoto roku.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články