Na tiskovce před UFC 282 to vřelo! Pimblett si vjel do vlasů s Topuriou, se kterým teď ani nebojuje

Na tiskovce před UFC 282 to vřelo! Pimblett si vjel do vlasů s Topuriou, se kterým teď ani nebojuje Paddy Pimblett si tiskovku před UFC 282 vyloženě užíval | zdroj: Profimedia

Paddy Pimblett znovu ukázal, že hodlá jít ve stopách Conora McGregora. Tiskovou konferenci si vyloženě užíval a začal zadělávat na další zápas.

Na tradiční tiskové konferenci před víkendovým turnajem UFC 282 dostali jako první slovo aktéři hlavního zápasu. Jan Blachowicz uvedl, že teď chce titul získat ještě víc než poprvé, protože se mu život šampiona zalíbil. Magomed Ankalaev pak znovu mluvil o tom, že si šanci bojovat o titul zasloužil.

Dana White posléze dostal otázku týkající se Procházky a vyhlídek pro polotěžkou divizi. Opět zopakoval, že zranění bylo opravdu vážné a na Jiřího nechce vyvíjet ohledně návratu žádný tlak, aby náročnou rekonvalescenci zbytečně neuspěchal. "Podstoupil jsem stejnou operaci jako on a bylo to brutální, takže si umím představit, čím musí projít. Jen fyzioterapie, a pak se zkusit dostat zpátky, začít znovu spárovat.“

A pak už dostal slovo Paddy Pimblett, který dostal otázku, čím se stylově liší od předchozích soupeřů svého nadcházejícího protivníka Jareda Gordona.

„Já jsem prostě jiný, chápeš? Jak už jsem říkal, bojoval s Charlesem Oliveirou a ten ho ukončil v prvním kole. Já chci jednoho dne být šampionem, takže musím udělat stejnou věc, jinak budu zklamaný,“ rozpovídal se sebevědomý Angličan. „Nemůžeš se připravit na souboj se mnou, kámo. Neseženeš sparring parťáka, který by bojoval jako já. Mám divný striking, divný wrestling i jiu-jitsu. Jsem takový malý podivín.“

To uznal i Gordon. „Je nečitelný, do klece přináší svůj vlastní bojový styl a to mě baví," řekl a pak dodal, že se mu stejně nikdy neosvědčila příprava ušitá na míru konkrétnímu soupeři. „Můžete si myslet, že se na něco připravíte, ale pak se to v zápase nikdy nestane. A vy si pak jen říkáte – aha, takže jsem to všechno dělal zbytečně. Spousta mých zápasů taková byla. Zápas je zápas, je to MMA. Vím, co se stane… Utopím ho. A něco bych si rád ujasnil. Řekl jsem, že se snadno vzdáváš, ale měl bych to upravit. Ty se nikdy nevzdáváš, ty prostě jen uvadneš,“ obrátil se přímo na Pimbletta.

Do řeči mu ale skočil Ilia Topuria. „Právě se vzdal, když mě viděl přicházet.“

„Cože, neslyšel jsem, kdo to říkal?“ nechápal Gordon. „Támhleta španělská klobása za tebou,“ ukázal Pimblett do druhé řady.

Topuria mezitím pokračoval. „Když mě vidí, radši prchá k zadnímu východu,“ snažil se upoutat pozornost.

„Je mnou posedlý, celý týden o mě twítuje. Měl by si vyřešit svůj vlastní život,“ prohlásil na Španělovu adresu Paddy a pak se obrátil zpátky ke Gordonovi. „Jarede, co žes to říkal? Ten blbec nikoho nezajímá.“

Slovní přestřelka mezi Pimblettem a Topuriou tím ale zdaleka neskončila. Jeden z novinářů totiž hned další dotaz směřoval na španělského bojovníka a zeptal se ho, zda pro něj bylo těžké se s Angličanem celý týden potkávat. Paddy ho ale nechtěl pustit ke slovu: 

"Za celý týden jsem ho neviděl, UFC nás drží od sebe. Protože, když jsem ho potkal posledně, tak dostal do hlavy lahvičkou od dezinfekce na ruce. Dezinfekční kluk! Jsi teď známý jako dezinfekční kluk, ty podvraťáku," hulákal Angličan.

Začala překřikovaná, která připomínala hádku dvou malých kluků. "Drž hubu, nebo si stoupnu a rozmlátím ti obličej," pohrozil Topuria. Pro Paddyho to ale byla jen voda na mlýn. "Do toho, udělej to, ty srabe," hecoval rivala pisklavým hláskem. Fyzické konfrontaci ale naštěstí zabránila ochranka. "Tak se zase posaď, ty malá d***o. Neuděláš nic, ty čuríto, španělská klobáso," chechtal se Pimblett a dal vzpomenout na někdejší šílené tiskovky s Conorem McGregorem. 

Po téhle slovní přestřelce směřoval další dotaz na Bryce Mitchella, který zůstal tak trochu na ocet, přestože má právě s Topuriou bojovat. „Dělá chybu, že se soustředí na Paddyho, když proti němu v oktagonu budeš stát ty?“ zeptal se jeden z novinářů. „Je mi jedno, na co se soustředí, brácho. Opravdu je. Já vím jen to, že mu přijdu nakopat zadek.“

Ačkoliv se o Mitchellově duelu s Topuriou přezdívá "souboj neporažených", svérázný Američan to tak nevidí. „O jeho bilanci a o něj se moc nezajímám. Sebe nepovažuji za neporaženého. V tělocvičně mi kolikrát nakopali zadek, mí sousedé mi dali výprask, když jsem byl malý. Nevidím se jako neporažený, ale jako týpek, co snese výprask a nikoho se nebojí.“ 

„Ilia řekl, že jsem zbabělec,“ pronesl pak Mitchell s výrazem duševně labilního psychopata, kterého se relativně nevinný výrok soupeře opravdu dotkl. „Nastoupí zbabělec připraven zemřít? Ne! Já zbabělec nejsem, už jsem mu ukázal, že se plete, a ukážu mu to znova v sobotu.“ 

Na pódiu byl také Darren Till, který působil až nezvykle klidně a pokorně. „Je to divné, že se tu s nikým nehádám,“ divil se sám. V posledních letech se mu ale výsledkově vůbec nedařilo, takže dává smysl, že dal prostor raději jiným.

Sdílnější byl i jeho soupeř Dricus du Plessis. O Angličanovi prohlásil, že buďto působí jako nejlepší na světě nebo naopak ten nejhorší. A že má sice všechny předpoklady k tomu stát se šampionem, ale ne ve střední váze. „Jsem fanoušek, takže znám skrz naskrz všechny bojovníky v mé divizi. Darren byl skvělý ve welteru (77 kg), ve střední váze (84 kg) na mě ale ani jednou neudělal dojem. Ale líbí se mi, jak bojuje. Jako bojovník dokázal úžasné věci a vždycky udělá skvělý zápas. A když se podíváte na mé fihty, tak nenajdete jediný nudný. To se mi líbí, že mi dali možnost udělat další parádní řežbu a pobavit fanoušky. Kvůli tomu tu přece jsme.“

"Jak jsem říkal, Jihoafričan je milý chlap," usmíval se Till

"Uvidíme v sobotu večer, já zas tak milý nejsem, víš," snažil se Dricus přitvrdit. Jeho soupeř se však vyhecovat nenechal. "Samozřejmě, v zápase milý nejsi, ale jinak jo, jsi milý Jihoafričan. Mám tě rád, kámo." 

Moc prostoru bohužel nedostali Santiago Ponzinibbio a Alex Morono, který zaskočil jako náhradník za Robbieho Lawlera. Američan pouze vysvětlil, že jeho cílem není titul, ale prostě si užívá zápasení a cestování po světě, které mu to umožňuje.

Ačkoliv startovka turnaje UFC 282 utrpěla na poslední chvíli velké ztráty, včetně odvety Procházky s Teixeirou, v noci ze soboty na neděli nás čeká i tak spousta zajímavých zápasů.

HLAVNÍ KARTA od 4:00

Jan Blachowicz vs. Magomed Ankalaev

Paddy Pimblett vs. Jared Gordon

Santiago Ponzinibbio vs. Alex Morono

Darren Till vs. Dricus du Plessis

Bryce Mitchell vs. Ilia Topuria

PRELIMS od 2:00

Raul Rosas Jr. vs. Jay Perrin

Jairzinho Rozenstruik vs. Chris Daukaus

Edmen Shahbazyan vs. Dalcha Lungiambula

Chris Curtis vs. Joaquin Buckley

EARLY PRELIMS od 0:00

Billy Quarantillo vs. Alexander Hernandez

TJ Brown vs. Erik Silva

Vinicius Salvador vs. Daniel da Silva

Cameron Saaiman vs. Steven Koslow

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články