Jiřímu přeju brzké uzdravení, ale té šance využiju. S ním se rád poperu, až bude zdravý, vzkázal Blachowicz

Jiřímu přeju brzké uzdravení, ale té šance využiju. S ním se rád poperu, až bude zdravý, vzkázal Blachowicz Jan Blachowicz o souboj s Procházkou hodně stál, teď je zklamaný | zdroj: Profimedia

Když Jiří Procházka oznámil, že musí kvůli zranění odstoupit z titulové bitvy s Teixeirou a vzdává se svého šampionského pásu, Jan Blachowicz a Magomed Ankalaev měli důvod k radosti. Právě oni totiž dostali šanci o uvolněný titul zabojovat.

"Předčasný vánoční dárek, užívám si to," podělil se Blachowicz o své pocity na předzápasové tiskové konferenci. Život s a bez šampionského pásu přirovnal k tomu, když ze starého auta přesedláte na nějaké luxusní, a pak o něj přijdete a musíte znovu řídit to staré omšelé.

O tom, že bude bojovat o uvolněný titul, se Jan dozvěděl asi jako poslední, jelikož jednání probíhala během toho, co byl bez připojení k internetu na palubě letadla. Ačkoliv prý zprávě nemohl v první chvíli uvěřit, má za to, že si souboj o titul tak jako tak zasloužil. "Jiří chtěl odvetu s Gloverem, takže jsem musel čekat, absolvovat ještě jeden zápas. Ale vesmír stál při mně. Jirkovi přeju, ať se co nejlépe uzdraví, ale své šance využiji a stanu se znovu šampionem."

Radost Blachowiczovi udělalo i to, že bude zápas s Magomedovem vypsaný na 5 kol namísto původně plánovaných 3. "Jsem na to zvyklý, bylo divné se připravovat jen na tři kola, už si ani nepamatuji, kdy jsem tak bojoval naposledy. Takže teď se to vrátilo do normálu a v oktagonu bude více zábavy."

Polského zápasníka ale v noci ze soboty na neděli nečeká nic snadného. Ankalaev patří jednoznačně k nejlepším bojovníkům v polotěžké divizi. To si Blachowicz moc dobře uvědomuje. "Podívejte se na jeho bilanci. 17-1, vítězná série 9 zápasů... Takže je načase to zastavit a upravit jeho rekord na 17-2. Ale je určitě jedním z nejlepších. Mám pro jeho schopnosti velký respekt a bude to tvrdý boj. Očekávám náročný fight a jsem na něj připraven."

Pokud se Janovi podaří zvítězit, získá titul už podruhé. Ani v jednom případě by to však nebylo tím, že by porazil úřadujícího šampiona. On sám ale ví, že za to nemůže. "Chtěl jsem bojovat proti Jonu Jonesovi, ale on nechtěl zápasit se mnou. Nikdo neví, co teď dělá. Také jsem chtěl bojovat s Procházkou, ale on chtěl odvetu s Gloverem. Teď je to kvůli zranění, takže to není má chyba. Takhle jsem si to nevybral, ale prostě to tak dopadlo."

Procházkovi se prý rozhodně nebude vyhýbat. "Po sobotě budu chtít s Jiřím bojovat. On nechtěl bojovat se mnou. Budu na něj připraven, až se uzdraví."

Ještě předtím by ale pravděpodobně došlo na odvetu Jana s Teixeirou, což by polskému bojovníkovi vůbec nevadilo. "Glover by byl pro mě nejlepším soupeřem pro obhajobu. Zase. Tentokrát bych ale sám sobě dokázal, že ho zvládnu porazit."

V polotěžké váze nás zkrátka čeká spousta zajímavých zápasů i přesto, že bude český šampion minimálně půl roku ze hry. Proti komu se pak asi postaví ve sjednocující bitvě o post právoplatného krále divize?

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články