Na UFC 275 se ukáže i další ex-šampion RIZINu, stejně jako Procházka nejčastěji vyhrává na knockouty

Na UFC 275 se ukáže i další ex-šampion RIZINu, stejně jako Procházka nejčastěji vyhrává na knockouty Manel Kape byl v Japonsku za hvězdu | zdroj: Profimedia

Angolan Manel Kape překonal v UFC těžkopádný začátek a proti brazilskému škrtičovi bude chtít o víkendu přidat další KO do sbírky.

Jiří Procházka nebude jediným šampionem japonské organizace RIZIN, který o víkendu nastoupí k zápasu na UFC 275 v Singapuru. "Předskokana" mu totiž bude dělat Manel Kape. 28letý Angolan získal titulový pás v prosinci a o pár měsíců později stejně jako český bojovník přestoupil do UFC. I jeho pak v Americe rovnou předhodili lvům, na rozdíl od Jirky ale zaváhal. Nestačil na Pantoju (aktuálně na 3. místě muší divize), ani na Nicolaua (ten je po výhře nad Dvořákem nyní na 7. příčce). 

Nebyly to ale dost těsné porážky a následně si Kape spravil chuť dvěma povedenými knockouty v 1. kolech. "Starboy" jako by jinak ani vyhrávat neuměl, jeho poslední submise se datuje do roku 2018, na body vyhrál v kariéře pouze jednou a to před dlouhými 9 lety. Jeho celková bilance činí 17 výher (11 T/KO, 5 submisí) a pouze 6 porážek.

Do zápasu s Rogerio Bontorinem o víkendu Manel nastoupí jako favorit. Není se čemu divit, Brazilec vyhrál z posledních 4 zápasů pouze jednou, ale výsledek byl následně anulován kvůli pozitivnímu testu na zakázané diuretikum, které pravděpodobně pocházelo z kontaminovaných suplementů. Přesto zůstává na pěkné 8. příčce.

"Můžu říct, že je to na muší váhu silný bojovník, ale vidím ho jako želvu," zhodnotil ho Kape před vzájemným zápasem. "Tenhle zápas je pro mě dobrý. Můžete vidět jakou rychlost do oktagonu přináším. Porážím dokonce i chlapy, kteří jsou rychlí, protože já jsem nejrychlejší. Nevěřím, že Bontorin ukáže něco, co jsem ještě neviděl. Samozřejmě má sílu a dobrou zem, ale já jsem taky černý pás v jiu-jitsu. Jsem navíc lepší boxer, kickboxer i wrestler. Jsem strašně nebezpečný, jak můžete vidět při pohledu na mou bilanci. Každého ukončím, v postoji nebo dokonce i na zemi. Bontorin je dobrý soupeř, ale jak už jsem říkal, je strašně pomalý a dobře čitelný. Když je někdo pomalý a čitelný, tak je to pro mě v oktagonu mrtvý muž."

Kape samozřejmě věří, že i tentokrát vyhraje na KO. Bontorin ho ale plánuje vzít na zem. Ať už to dopadne jakkoliv, je jisté, že tenhle zápas proběhne ve vysokém tempu. Pro české fanoušky může být zajímavý i v tom, že oba dva bojovníci by mohli v dohledné budoucnosti zkřížit cestu i Davidu Dvořákovi, který se usadil na 10. místě muší divize.

Zdroje:  cagesidepress.com , ufc.com

Nejnovější články