Nabitý turnaj UFC 263 slibuje 2 titulové souboje, návrat Diaze a další zajímavé duely

Nabitý turnaj UFC 263 slibuje 2 titulové souboje, návrat Diaze a další zajímavé duely Adesanya nebyl z výkonu v prvním zápase proti Vettorimu moc nadšený. Ital výsledek vnímá jako kráděž. | zdroj: Profimedia

Po delší době nás o víkendu čeká zase nabitý turnaj, ve kterém nebude nouze o velká jména a skvělé zápasy.

Turnaj UFC 263: Adesanya vs. Vettori 2 nabídne nejen dva titulové zápasy, ale také návrat Natea Diaze, další zápas BJJ čaroděje Demiana Maii a spoustu dalších skvělých bojovníků. Podívejte se, co byste si neměli nechat ujít.

HLAVNÍ KARTA

Israel Adesanya vs. Marvin Vettori

O hlavní zápas večera se postará dominantní šampion střední váhy Israel Adesanya a jeho italský rival Marvin Vettori. Oba se spolu utkali už před třemi lety a tehdy bral těsné vítězství na split decision Adesanya. Vettori je přesvědčen, že měl tehdy zápas vyhrát a tentokrát nechce nechat nikoho na pochybách, že je lepším bojovníkem. Stejně tak Adesanya má velkou motivaci ukázat, že se od té doby zlepšil a chce Vettoriho ukončit. Tohle bude skvělý zápas dvou rozdílných stylů, který ukáže, jak je na tom Adesanya po své první porážce v kariéře z rukou Jana Blachowicze.

Deiveson Figueiredo vs. Brandon Moreno

Stejně jako v předešlém případě půjde o šampionský pás a o odvetu. Moreno se o titul muší váhy s Figueiredem utkal loni v prosinci a oba borci předvedli takovou bitvu, kterou muší váha ještě nezažila. Zápas se odvíjel v obrovském tempu, při kterém nebyla nouze o divoké přestřelky. Oba borci ukázali úžasné MMA a zápas celkem spravedlivě skončil remízou. Tentokrát ani jeden nechce nechat rozhodnutí na rozhodčích a navzájem si slibují tvrdé ukončení.

Leon Edwards vs. Nate Diaz

Na turnaji UFC 263 se do klece vrátí po dlouhé pauze také milovaný i nenáviděný Nate Diaz, který se střetne s Leonem Edwardsem, který je momentálně na třetí příčce žebříčku welterové divize. Diaz nezápasil přes rok a půl, naposledy dostal pořádně naloženo od Jorge Masvidala. Edwards je tak velkým favoritem, ale zápasy Natea Diaze nikdy nenudí a tento stocktonský gangster do toho vždy dává všechno.

Demian Maia vs. Belal Muhammad

Veterán UFC, několikanásobný světový šampion v BJJ a jeden z nejslušnějších bojovníků, Demian Maia, uvítá v kleci dalšího sympaťáka, Belala Muhammada. Belal měl v posledním zápase s Leonem Edwardsem velkou smůlu, když od něj schytal hrozivě vypadající eye-poke, po kterém nebyl schopen pokračovat. Maia už není žádný mladík a ve svých 43 letech nemá daleko do sportovního důchodu. Díky své technické vybavenosti ale nemá problémy smotat na zemi i o mnoho let mladší bojovníky a Muhammad se s ním určitě na zemi nebude chtít potkat.

Paul Craig vs. Jamahal Hill

Prvním zápasem na hlavní kartě bude souboj v polotěžké váze mezi skotským bojovníkem Paulem Craigem a neporaženým Američanem Jamahalem Hillem. Zatímco Craig raději bojuje na zemi, Hill upřednostňuje postoj a tak bude zajímavé sledovat, kdo tuto bitvu stylů nakonec vyhraje. Jde také o přímý souboj v žebříčku polotěžké váhy, protože Craig je na 14. místě, zatímco Hill okupuje 15. příčku.

PRELIMS

Drew Dober vs. Brad Riddell

Také preliminary card a early preliminary card nabízí zajímavé souboje. Jedním z nich bude duel Drew Dobera proti Bradu Riddellovi, kde uvidíme střet dvou tvrdých strikerů, kteří pro KO nechodí nikam daleko. Dober nedávno prohrál s Islamem Makhachevem a určitě si bude chtít spravit chuť na týmovém kolegovi Israela Adesanyi.

Eryk Anders vs Darren Stewart

Dalším zajímavým zápasem bude odveta Eryka Anderse a Darrena Stewarta ve střední váze. Jejich poslední zápas v březnu skončil jako „no contest“ poté, co Anders trefil Stewarta nelegálním kolenem na zemi. Bylo to od něj velice hloupé, protože už měl tehdy Stewarta doslova na lopatě a kdyby pokračoval svými údery, rozhodčí by zápas pravděpodobně brzy ukončil. Teď tedy bude mít možnost proti Stewartovi napravit svoji reputaci.

Joanne Claderwood vs. Lauren Murphy

O víkendu uvidíme také zápas něžného pohlaví v podání šesté bojovnice muší váhy Joanne Calderwood proti trojce Lauren Murphy. Lauren chce už dlouho šanci na souboj o titul s šampionkou Valentinou Shevchenko a případná výhra nad Joanne by byla pádným argumentem pro její vysněný zápas.

Movsar Evloev vs. Hakeem Dwaodu

Za povšimnutí stojí rozhodně i duel v pérové váze mezi kanadským bojovníkem Hakeemem Dawodu a neporaženým ruským bohatýrem Movsarem Evloevem. Druhý jmenovaný je bývalým šampionem organizace M-1 a v současné době okupuje 14. příčku pérové divize, kterou bude obhajovat proti patnáctému Hakeemu Dawoduovi.

EARLY PRELIMS

Dobrý zápas se dá také čekat od jednoho z nejmladších bojovníků v UFC, 21letého Chase Hoopera, který v pérové váze nastoupí proti Stevenu Petersonovi. V ženské bantamové váze se dále představí Pannie Kianzad a Alexis Davis, v lehké váze uvidíme bojovat Franka Camacho a Matta Frevola, další souboj lehkých vah obstará Fares Ziam vs. Luigi Vendramini a celý turnaj odstartují dva těžkotonážníci Carlos Felipe a Jake Collier.

Turnaj UFC 263 slibuje skvělou podívanou, kterou byste si neměli nechat ujít. Začátek turnaje je naplánován na půlnoc ze soboty na neděli. Hlavní karta pak začne v neděli od 4 hodin ráno.

Zdroje:  ufc.com , Sherdog.com

Nejnovější články