Levý hák na bradu a kladiva na zemi. Rozenstruik ukončil Sakaie vteřinu před koncem prvního kola

Levý hák na bradu a kladiva na zemi. Rozenstruik ukončil Sakaie vteřinu před koncem prvního kola Jairzinho Rozenstruik | zdroj: Getty Images

Jairzinho Rozenstruik si na turnaji UFC Vegas 28 poradil s Augustem Sakaiem a vrátil se na vítěznou vlnu.

Zástupce těžké váhy UFC Jairzinho Rozenstruik dlouho neznal slovo porážka a pomalu se tak blížil k pozici vyzyvatele. V posledních třech zápasech ale podlehl hned dvěma soupeřům (prohra s nynějším šampionem Francisem Ngannouem a Cirylem Ganem) a propadl se na šestou příčku divizního žebříčku. Dnes v noci dostal surinamský rodák další šanci k návratu na vítěznou vlnu.

Na turnaji UFC Vegas ho čekal devátý Augusto Sakai. Tento Brazilec s japonskými kořeny do nejslavnější organizace na světě přišel díky dominantnímu výkonu v Dana White’s Contender Series a hned vzápětí posbíral čtyři vítězství v řadě. V posledním zápase však po TKO v pátém kole podlehl legendárnímu Alistairu Overeemovi.

První minuty jejich společného souboje se nesly ve velice opatrném duchu. Rozenstruik zabral střed klece, odkud se občas snažil o výpad pomocí úderu nebo low kicku, ale byly to spíše propagační pozdravy, které postrádaly dostatečnou razanci i přesnost. Sakai sázel především na pohyb a neustále okolo svého protivníka kroužil jako družice.

Postupem času to tak začalo vypadat, že se v úvodním kole žádné větší akce nedočkáme. Ale opak byl pravdou a vše změnila poslední minuta. Rozenstruik celou akci začal nenápadně naznačeným zvedákem po kterém však vyslal další low kick. Tím Sakaie dostal až k pletivu, kde už do něj nasypal slušnou kombinaci úderů.

Z toho se sice Brazilec dokázal vzpamatovat, a ještě zkoušel zahrozit útokem, ale Rozenstruik jej znovu zatlačil ke kleci, odkud vyslal svůj levý hák na Sakaiovo břicho. To Brazilce donutilo dát ruce nízko a Rozenstruik toho využil svým dalším parádním levým hákem, kterým naprosto přesně trefil soupeřovu bradu. Sakai se zřítil k zemi, kde ho Rozenstruik okamžitě začal tlouct tvrdými kladivy do hlavy. V tu chvíli už mezi oba bijce přiskočil rozhodčí Herb Dean, jenž zápas ukončil. Velice slušné TKO od Jairzinha Rozenstruika, které přišlo pouhou vteřinu před koncem prvního kola.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články