Sakai se po porážce s legendárním Overeemem poučil z chyb a o víkendu se prý vrátí silnější

Sakai se po porážce s legendárním Overeemem poučil z chyb a o víkendu se prý vrátí silnější Augusto Sakai | zdroj: Getty Images

Bojovník těžké váhy UFC Augusto Sakai chce o víkendu porazit nebezpečného ranaře Jairzinha Rozenstruika.

Brazilský bojovník s japonskými kořeny Augusto Sakai, který momentálně drží devátou příčku žebříčku těžké váhy UFC, o víkendu nastoupí na turnaji Vegas 28 už do svého druhého hlavního zápasu v nejslavnější organizaci na světě. V oktagonu si to rozdá s nynější šestkou Jairzinhem Rozenstruikem.

Sakai, jenž má zkušenosti také s druhou největší americkou soutěží Bellator, se do UFC dostal díky reality show Dana White’s Contender Series. Zde předvedl proti Marcosovi Conradovi dominantní striking a střídal jednu kombinaci úderů za druhou. Jeho protivník v půlce druhého kola už tento nápor nevydržel a padl k zemi, takže Augusto zcela zaslouženě odcházel s vítězstvím po TKO.

V UFC Sakai pokračoval ve sbírání výher. Do zápasů s Andreiem Arlovskim a Blagoyem Ivanovem sice přišel s pomalejším a taktičtějším výkonem, za což byl od některých expertů poměrně kritizován, ale i přesto nakonec proti oběma vybojoval těsné vítězství na body, díky čemuž se jeho série výher (v součtu s DWCS a organizací Imortal FC) dostala až na číslo šest.

V loňském září však Sakai ve svém prvním hlavním zápase narazil na legendárního bojovníka Alistaira Overeema (se kterým nedávno UFC rozvázalo smlouvu). Proti tomu se Augusto sice dokázal držet až do pátého kola, kde byl ovšem po kombinaci loktů a úderů nucený kapitulovat, což znamenalo jeho druhou porážku kariéry. 

„Moje série byla s Overeemem bohužel přerušena,“ řekl Sakai v nedávném rozhovoru pro server MMA Junkie. „Ale to je součást hry a byla to pro mě chvíle, kdy jsem se opět něco naučil. Měl jsem několik mezer, které Overeem dokázal svými údery využít a já vypadl ze své strategie. Byla to pro mě velká lekce. Teď jsme však provedli hodně korekcí a vracíme se ještě silnější.“

Pro Sakaie by výhra proti Rozenstruikovi znamenala poměrně slušný posun žebříčkem vzhůru, takže by se mohl dostat v dalším zápase k některému z nejelitnějších soupeřů. Tohoto faktu si je Augusto dobře vědom, ale zároveň nechce chválit dne před večer. Soustředí se na víkendový fight a rozhodnutí o tom, co bude dál, nechává na další dny.

„Moje tréninky teď probíhají skvěle,“ prozradil Sakai. „Jdeme plnou parou vpřed a těšíme se na další vítězství. Vím, že by výhra zlepšila mé umístění a přinesla ještě lepší oponenty, ale naše další kroky budeme řešit až po zápase.“

Dle bookmakerů bude do zápasu nastupovat jako lehčí favorit Rozenstruik. Vzhledem ke statistikám obou borců by se ale mohlo jednat o vyrovnanou bitvu. Jairzinhho má sice velice tvrdé údery, kterými už několikrát dosáhl parádního KO, ale poslední dobou hodně zpomalil. Kvůli tomu také naposledy prohrál na body s Cirylem Ganem, který jeho útoky prakticky vymazal.

Proti Sakaiovi, jenž patří k rozvážnějším bojovníkům s tvrdou bradou by tak Rozenstruik mohl mít opět problémy se více prosadit. Lze tak očekávat zápas vedený v pomalejším tempu, ve kterém sice může padnout knockout, ale zároveň se asi nikdo nebude divit, pokud se bude jednat o pětikolovou bitvu o jejímž osudu rozhodnou až bodoví rozhodčí.

Zda nakonec pozvedne vítězně ruku Sakai nebo Rozenstruik se dozvíme už tuto neděli. Hlavní karta turnaje UFC Vegas 28 začíná v jednu hodinu v noci a lze ji sledovat například pomocí Fight Passu na stránkách UFC. Pokud tuto akci neuvidíte, tak si budete moci jako vždy v neděli ráno přečíst reportáže na našich stránkách.

Zdroje:  MMA Junkie , Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články