Ranař Rozenstruik chce odčinit svoji porážku a chystá se na další KO

Ranař Rozenstruik chce odčinit svoji porážku a chystá se na další KO Rozenstruik - Overeem | zdroj: Getty Images

Bojovník těžké váhy UFC Jairzinho Rozenstruik o víkendu nastoupí proti Augustu Sakaiovi a chce bezpodmínečně vyhrát.

UFC si minulý víkend dalo turnajovou pauzu, ale nyní už se kola nejslavnější organizace na světě opět začínají roztáčet. Na nadcházejícím eventu s podtitulem Vegas 28 se v hlavním zápase večera představí zástupci těžké váhy. Nynější žebříčková šestka Jairzinho Rozenstruik nastoupí do klece s devátým Augustem Sakaiem.

Rozenstruik loni v srpnu díky TKO ve druhém kole proti bývalému šampionovi Junioru dos Santosovi napravil brutální knockout a první porážku své kariéry, kterou inkasoval po pouhých dvaceti vteřinách od nynějšího držitele titulu Francise Ngannoua a posunul se na třetí příčku. Do únorového zápasu s velice nadějným Cirylem Ganem tak nastupoval s vědomím, že v případě výhry by se mohl hodně přiblížit pozici vyzyvatele.

To se ale Rozenstruikovi, jenž se do té doby prezentoval jako skvělý ranař, nepovedlo. Proti Ganemu totiž působil naprosto bez motivace a za celý zápas se nedokázal dostat do jakékoliv delší kombinace. I proto po pěti kolech a verdiktu bodových sudích nakonec zcela zaslouženě odcházel z oktagonu jako poražený. Tento víkend by tak chtěl svůj poslední velice špatný výkon odčinit.

„V tom boji jsem se nedokázal uvolnit,“ řekl Rozenstruik v rozhovoru pro server BJPenn.com. „Teď se snažím tvrdým tréninkem neustále zlepšovat a dostal jsem další příležitost, jak to napravit. Těším se na 5. června. Nejen kvůli poslední porážce, ale také kvůli tomu, že to chci vše co nejrychleji zvrátit.“

O co nejrychlejší další zápas žádal Rozenstruik organizaci takřka okamžitě po zápase s Ganem. I to byl jeden z důvodu, proč nakonec dostal brazilského rodáka Sakaie, který je o tři příčky níže. Pro Jairzinha to sice není vysněný soupeř, ale to teď vůbec neřeší. Nejdůležitější pro něj momentálně je to, aby se zvládl vrátit na vítěznou vlnu.

„Je to chlap z top 15 a já budu bojovat s kýmkoliv z top 15,“ prozradil Rozenstruik. „Chci teď odbojovat více zápasů a pokud nastoupím a podám skvělý výkon, tak nezáleží na tom, s kým to bude."

„Když prohrajete zápas, tak něco není v pořádku. Takže jsem opět začal od základů a zlepšil jsem se. Chci mít jistotu, že se to už nestane. Chci podat skvělý výkon. Chci to udělat pro sebe, mé fanoušky a moji rodinu. Právě teď se počítá jediná věc a tou je vítězství a nezáleží na tom, jak ho dosáhnu.“

Zda se Rozenstruikovi povede opravdu zvítězit anebo se propadne v žebříčku ještě hlouběji se dozvíme už v neděli v nočních hodinách. Hlavní karta turnaje UFC Vegas 28 začíná hodinu po půlnoci. Pokud se vám nebude chtít vstávat, nezoufejte, jako vždy vám hned ráno přineseme reportáže z toho nejzajímavějšího, co se na této akci událo.

Zdroje:  BJPenn.com , Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články