Neporažený Francouz Gane bez problémů dokráčel mezi elitu těžké váhy UFC, Rozenstruik nepředvedl téměř nic

Neporažený Francouz Gane bez problémů dokráčel mezi elitu těžké váhy UFC, Rozenstruik nepředvedl téměř nic Ciryl Gane - Jairzinho Rozenstruik | zdroj: Getty Images

Ciryl Gane potvrdil nad Jairzinhem Rozenstruikem pozici rostoucí hvězdy a vystřídá ho na čtvrté příčce žebříčku.

Těžká váha a hlavní zápas večera. Jairzinho Rozenstruik patří aktuálně mezi ty nejlepší strikery v divizi. Za svojí kariéru narazil navíc na jednoho jediného přemožitele, kterým byl nynější vyzyvatel Francis Ngannou. Ostatní soupeře, až na jednu výjimku, ukončil před limitem díky tvrdým KO a TKO. I proto držel tento Surinamec před dnešním večerem čtvrtou příčku v žebříčku nejtěžší váhové kategorie.

Ciryl Gane je považován za jednu z nejrychleji rostoucích hvězd v UFC. Francouzský bojovník zatím nepoznal chuť porážky a drtí své soupeře jak v postoji, tak na zemi. Dnešní večer pro něj měl být zatím největším testem. Pokud by zvítězil, ukázal by, že dokáže konkurovat i absolutní divizní špičce a okamžitě by se zařadil mezi potencionální kandidáty na pozici dalšího vyzyvatele.

Rozenstruik se hned po 10 vteřinách pokusil o tvrdý úder, ale promáchl. Gane se skvěle hýbal a působil velice uvolněným dojmem. To v jaké pohodě se momentálně nachází, prokázal také následným rychlým a hodně nepříjemným direktem. Průběh prvního kola by se jinak dal popsat poměrně jednoduše. Hluché momenty střídaly kratší přestřelky, ze kterých vycházel lépe Francouz. Ten po několika tvrdých kombinacích předvedl ke konci také úspěšný takedownt. O tom, že první část vybojoval pro sebe nebylo žádných pochyb. 

Do druhého kola přinesl největší změnu Rozenstruik, který začal být z neznámých důvodů neskutečně pasivní a kromě několika slabších výpadů nepředvedl vůbec nic. Gane si jel stále svoje. Čekal na správné okamžiky a učebnicově trefoval údery. Nakonec svého soupeře chytil do klinče, ve kterém se pokusil dokonce o rear-naked choke, nicméně tomu se Jairzinho ubránil. Víc už ale opět nepředvedl. Další jasné kolo pro Ciryla.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený MMA | UFC | Videos (@mmasignal)

Bojovník ze země galského kohouta pro sebe získal stejným způsobem i prostřední část. Výborným pohybem kroužil okolo lehce odevzdaného Rozenstruika a občas vyslal úder či nízký kop. I tak byl totiž stále tím lepším, čímž si už po třetím kole pojistil případnou výhru na body. Nic víc Gane evidentně nepotřeboval.

Čtvrté a páté kolo splývaly ve většině do sebe. Kdo čekal, že vyvíjející se skóre donutí Rozenstruika k tomu, aby rozbalil své zbraně a pokusil se ukončit zápas před limitem, ten se ošklivě zmýlil. Chvílemi to naopak vypadalo, že Surinamcovi chybí jakákoliv touha a motivace po vítězství a přišel si to tam jenom odstát.

Gane věděl, že nemusí nikam spěchat a sám vycítil, že v tomto duelu už ho velké ohrožení nečeká. I proto si kontroloval především odstup, ze kterého jednou za čas zaútočil. Když začalo jít jen trochu do tuhého, přenesl souboj do klinče. Na konci zápasu svoji dominanci navíc korunoval dalším úspěšným takedownem. Naprosto zasloužené vítězství pro tohoto talentovaného Francouze. 

Vítěz: Ciryl Gane (50-45, 50-45, 50-45)

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články