Na víkendovém turnaji UFC Vegas 20 se proti sobě postaví tvrďák Rozenstruik proti nadějnému Ganemu

Na víkendovém turnaji UFC Vegas 20 se proti sobě postaví tvrďák Rozenstruik proti nadějnému Ganemu Rozenstruik - Overeem | zdroj: Getty Images

Velký ranař Jairzinho Rozenstruik se ve víkendovém hlavním zápase utká s tvrdým univerzálem Cirylem Ganem.

Tento víkend jsme se měli původně dočkat druhého vystoupení českého bojovníka Jiřího Procházky, ale bohužel se zápas vinou zranění Dominicka Reyese přesunul až na 1. května. UFC nám proto na turnaj s podtitulem Vegas 20 připravilo do hlavního duelu jako náhradu čtyřku lehké váhy Jairzinha Rozenstruika, který se utká se sedmičkou Cirylem Ganem.

32letý Rozenstruik, jenž pochází ze Surinamu, je rozený bomber. Jeden jediný soupeř mu dokázal vzdorovat až do konce časové limitu, ostatní nekompromisně utloukl nebo rovnou vypnul. Do UFC nastoupil v roce 2019 se sedmi výhrami a žádnou porážkou a během 12 měsíců si rozšířil svoje portfolio o další čtyři zářezy.

Desáté kariérní vítězství Rozenstruik získal nad legendárním Alistairem Overeem. Ten sice vydržel skoro celých pět kol, a hlavně měl v zápase poměrně na vrch, ale Rozenstruik v závěru souboje vyslal své tvrdé údery a Overeem tak odcházel z klece s TKO inkasovaným pouhé čtyři vteřiny před koncem a ošklivě roztrženým rtem. Vypadalo to, že rozjetého Jairzinha nikdo nezastaví.

Pak se ovšem objevil nynější titulový vyzyvatel Francis Ngannou, který se s Rozenstruikem vůbec nemazal. Roztočil své ruce jako větrné mlýny a brutálními údery odtlačil Surinamce až k pletivu, kde mu uštědřil KO a první porážku jeho kariéry. Celý zápas trval dohromady pouhých dvacet vteřin. Jairzinho dostal pořádnou lekci, která mu ukázala, že má stále na čem pracovat.

„Po zápase s Ngannouem jsme udělali krok zpátky a začali znovu pracovat na těch samých věcech, ale ještě jsme přitvrdili,“ vysvětlil Rozenstruik v nedávném rozhovoru pro server MMA Fighting. „Chtěl jsem na něj hned od začátku tlačit, ale pochopil jsem, že jsem do toho neměl jít tak zhurta a spíš ho zkusit unavit.

Šanci na to vyzkoušet své nově nabité zkušenosti dostal Rozenstruik loni v srpnu proti veteránovi Junioru Dos Santosovi. Bylo viditelné, že Jairzinho decentně zvolnil, ale i tak stále využíval dynamit ve svých rukách, který ho dovedl k vítězství. Brazilce po poměrně dominantním výkonu utloukl po necelých čtyřech minutách druhého kola.

Nyní čeká Rozenstruika další tvrdá zkouška v podobě Ciryla Ganeho, který za svojí kariéru, se kterou začal až v roce 2018, ještě nenašel přemožitele. Přitom už zvládl odbojovat sedm zápasů. I proto je momentálně považován za jeden z nejnadějnějších prospektů v těžké váze a UFC ho za jeho výkony v roce 2020 označila za jednu z budoucích hvězd.

Od svého nadcházejícího soupeře se stylově trochu liší. Gane je také vynikající postojář a ranař, což předvedl například v posledním zápase, kde bojoval shodou okolností také s Dos Santosem a stejně jako Rozenstruik ho zvládl utlouct ve druhém kole. Zároveň ale disponuje i velice slušným grapplerským arzenálem. O tom svědčí také to, že hned tři výhry z celkových sedmi dokázal získat pomocí submise.

I proto je Gane podle sázkových kanceláří v nadcházejícím duelu favoritem. On sám si pozornosti užívá plnými doušky a nemůže se nadcházejícího zápasu dočkat. „Jsem z toho všeho nadšený. Vidět poprvé svoji tvář na plakátu je opravdu bláznivé,“ řekl Gane v rozhovoru pro server MMA News. „Čeká mě opravdu velký zápas. Dva mladí bojovníci, kteří mají striking na vysoké úrovni. Můžeme očekávat velice dobrý fight.“

V to doufáme i my a na víkendovou bitvu se velice těšíme. Slušně nabitá hlavní karta turnaje UFC Vegas 20 začíná v noci ze soboty na neděli ve dvě hodiny, přičemž Rozenstruik s Ganem by měli do klece naskočit mezi čtvrtou a pátou hodinou ranní.

Zdroje:  MMA Fighting , YouTube UFC , MMA News

Nejnovější články