Rozenstruik v duelu s Ganem očekává atraktivní souboj a tvrdé KO, jak je jeho zvykem

Rozenstruik v duelu s Ganem očekává atraktivní souboj a tvrdé KO, jak je jeho zvykem Jairzinho Rozenstruik | zdroj: Getty Images

Na svém kontě má skalpy bývalých šampionů, ale v duelu s Cirylem Ganem je outsider. Rozenstruik si z předpovědí hlavu nedělá a plánuje další tvrdé KO.

Na turnaji UFC Vegas se v neděli v rámci hlavního zápasu představí surinamský těžkotonážník Jairzinho Rozenstruik proti francouzskému bojovníkovi Cirylovi Ganem. Trochu zvláštně je i přes lepší profesionální bilanci a počet ukončení Rozenstruik považován za velkého outsidera. Bývalého výborného kickboxera ovšem predikce sázkových kanceláři příliš nezajímají. Na utkání se velmi těší a je připraven ukončit zápas tvrdým knockoutem.

Surinam je rodiště několika hvězd světa fotbalu a nyní se jihoamerická země objevuje i na mapě bojových sportů. Jairzinho Rozenstruik se zápasení věnuje od útlého dětství a stal se opravdu prvotřídním kickboxerem. V profesionálním ringu odzápasil 85 utkání, ve kterých si připsal 76 vítězství a 64 soupeřů ukončil před limitem. Velké zkušenosti si sebou přinesl do světa MMA a stal se členem světoznámého American Top Teamu. 

Rozenstruik - Overeem Rozenstruik - Overeem | zdroj: Getty Images

V UFC zápasí od roku 2019 a během krátké doby vybojoval pět cenných vítězství. Knockoutovou sílu bývalého kickboxera, pocítili i bývalí šampioni Andrei Arlovski a Alistair Overeem. Rozenstruik prohrál pouze s kamerunským predátorem Francisem Ngannou v květnu loňského roku. Na vítěznou vlnu naskočil o pár měsíců později a působivým výkonem ukončil Juniora dos Santose v druhém kole. Jako čtyřka žebříčku těžkých vah, by se vítězstvím nad soupeřem v top pětce pravděpodobně dostal mezi uchazeče o titul, ale i přesto přijal utkání s nebezpečným Cirylem Ganem, který je na sedmé pozici a zdobí jej dokonalá bilance 7-0.

Gane je zajímavý prospekt, který svým bojovým stylem i vizáží akčního hrdiny, poutá zájem fanoušků po celém světě. Právě hype, který okolo francouzského bojovníka v poslední době vznikl, je jeden z důvodu, proč Rozenstruik kývl na duel s žebříčkově hůře postaveným bojovníkem. 

“Má velkou pozornost, proto náš zápas dává ještě větší smysl. Je velmi oblíbený a to je dobře. Každý si myslí, že má proti mně šanci, ale teď je řada na mně, abych všem dokázal jak moc se mýlí. Jsem připraven všem dokázat, že si své místo v UFC zasloužím, chci se v žebříčku posunout vpřed a získat titulový zápas,” prohlásil v rozhovoru před sobotním turnajem z Las Vegas.

Jairzinho plánoval rychlou cestu za titulem, kterou překazil nebezpečný Francis Ngannou. Rozenstruik, jako správný bojovník, našel v porážce pozitiva a získal zkušenosti do další zápasů.

“Po prohře s Francisem, jsme se v přípravě vrátili trošku zpět a začali pracovat trochu tvrději. Snažil jsem se ten zápas vyhrát co nejrychleji a okamžitě jsem začal tlačit, abych vyhrál. Možná jsem měl začít volněji a soupeře unavit. Pokud máte plán, který nefunguje, musíte se vrátit a doufat, že to příště vyjde lépe.”

Jeho francouzský soupeř prochází kariérou jako nůž máslem. Ve svých zápasech nikdy nebyl pod tlakem a nepoznal, jaké to je, brouzdat v hlubokých vodách. A Rozenstruik se těší, až Ganeovi bojové kvality otestuje.

“Má kolem sebe velký hype. V těžké divizi je každý soupeř nebezpečný a Gane svou práci dělá dobře. Vyhrává svoje zápasy, má působivé skóre. Tvrdě pracuje a svou šanci si zaslouží. Nemyslím si, že bude chtít zůstat v postoji, ale uvidíme. Je to MMA a v zápase máme spousty možností, jak bojovat. Jsem dokonale připraven a na zápas se těším. Jsem rád, že vzal příležitost nastoupit proti mně.”

S tím, že bere zápas proti níže postavenému bojovníkovi si Jairzinho hlavu neláme, protože byl ještě nedávno v podobné pozici jako Gane.

“Jsem s tím v pohodě. Taky jsem přeskočil řadu - skočil jsem ze 14. místa, porazil Overeema a stal se číslem 6 v divizi. Po prohře s Francisem a následném vítězství nad dos Santosem, jsem byl na 3. místě. Je to v pořádku, že musím bojovat s těmito kluky. Chcete-li být nejlepší, musíte porazit ty nejlepší, obzvláště bojovníky z TOP 15, abyste poznali, jaký je váš výkonnostní progres. Jsem rád kde jsem a když přijde titulová šance, ihned po ní skočím. Je mi jedno, kdo bude šampion po 27. březnu, klukům přeji hodně štěstí a rád si počkám na svojí šanci,” zakončil 110 kilogramů vážící pořízek, známý také jako “Bigi Boy”

Těžká váha zažívá doslova renesanci a o zajímavé zápasy není nouze. V čele stojí historicky nejúspěšnější šampion Stipe Miocic, následovaný hladovým predátorem Francisem Ngannouem a nevyzpytatelným Derrickem Lewisem. Tento seznam navíc rozšíří Jon Jones, který nabírá svaly a vypadá ve fantastické formě. Rozenstruik a Gane jsou zatím trochu mimo záři reflektorů, ale vítěz jejich sobotního utkání, může velmi rychle rozvířit debaty o příštím titulovém vyzyvateli.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články