Dagestánský talent Ankalaev získal už šesté vítězství v řadě a posunul se do nejlepší desítky polotěžké váhy UFC

Dagestánský talent Ankalaev získal už šesté vítězství v řadě a posunul se do nejlepší desítky polotěžké váhy UFC Magomed Ankalaev - Nikita Krylov | zdroj: Getty Images

Magomed Ankalaev předvedl ukázkovou kontrolu, poradil si s nebezpečným Nikitou Krylovem a oslavil další výhru.

Polotěžká váha a co-main fight. 28letý Ukrajinec Nikita Krylov věkem sice stále spadá k mladší generaci, ale má oproti většině svých vrstevníků daleko větší zkušenosti. Za svojí MMA kariéru už odbojoval 33 zápasů, ze kterých získal 26 vítězství. Momentálně má v UFC střídavé výsledky, ale stále se drží v kontaktu s úzkou špičkou. V tom chtěl vydržet i po dnešním večeru.

Stejně starý Magomed Ankalaev z Dagestánu je jedním z nejsledovanějších talentů v polotěžké váze. Za svojí kariéru získal 14 vítězství a prohrál pouze jeden jediný zápas. Tento zástupce bojového samba ničí své soupeře klasickým ground and pound, který má opravdu neúprosný a velice obtížně bránitelný. V případě úspěchu by získal šesté vítězství v řadě, což by ho přiblížilo ke kandidátům na další titulový zápas.

Lépe začal rozhodně Krylov, který se skvěle pohyboval, rozdal několik úderů a poměrně rychle si dokázal dojít pro takedown. Na zemi ale Ankalaev ukázal, že je to jeho nejsilnější parketa a svého soupeře nepustil vůbec k ničemu. I proto se souboj v druhé polovině prvního kola přesunul zpátky do postoje. Zde Krylov využíval především své karatistické zkušenosti a po tvrdých kopech na hlavu navazoval kombinací úderů. Ankalaev sice dokázal několikrát obstojně kontrovat, ale toto kolo pro něj nevyznělo.

To si Dagestánec uvědomoval a proto do prostřední části doslova vlétl a Krylova zasypal sprškou úderů a kopů. Poté sice na chvíli zvolnil a vrátil se opět do defenzivnější taktiky, ale jen kvůli tomu, aby si počkal na tu správnou chvíli pro takedown. Ta také dvě minuty před koncem druhé kola přišla a Ankalaev skvělým single legem poslal svého oponenta na zem, kde ho učebnicově kontroloval až do sirény. I díky tomu si vybojoval tuto rundu pro sebe.

Oběma borcům bylo jasné, že je stav zápasu 1:1 a proto do třetího kola nastoupili velice opatrně. Ani jeden nechtěl udělat výraznou chybu, protože v takovýchto duelech může rozhodnout i jediný strh. To se také nakonec stalo a přišel s ním Ankalaev. Krylov se sice snažil okamžitě zvednout, protože mu bylo jasné, že takto mu výhra protéká mezi prsty, ale jeho soupeř mu nedal téměř žádný prostor a visel na něm jako klíště. Ankalaev Krylova doslova uválel a do konce zápasu už ho nepustil vůbec k ničemu. V tu chvíli bylo o vítězi jasno.

Vítěz: Magomed Ankalaev - na body (29-28, 29-28, 29-28)

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články