Všestranný Krylov se o víkendu pokusí zabrzdit rozjetou mašinu na KO z Dagestánu

Všestranný Krylov se o víkendu pokusí zabrzdit rozjetou mašinu na KO z Dagestánu zdroj: Profimedia

Zkušený Nikita Krylov se na turnaji UFC Vegas 20 střetne s talentovaným Magomedem Ankalaevem.

Poslední únorový víkend je za dveřmi a pro fanoušky zámořské UFC to znamená jediné – blížící se turnaj s podtitulem Vegas 20. My se dnes zaměříme na co-main zápas, v němž uvidíme zástupce polotěžké váhy, kterými jsou Nikita Krylov a Magomed Ankalaev.

28letý Krylov, který se narodil na východní Ukrajině, ale jako svojí rezidenci uvádí Moskvu, už má za sebou odbojovaných 33 zápasů, což z něj dělá velice zkušeného bojovníka. Do UFC naskočil poprvé v roce 2013. Začátky měl trochu krušnější, protože z prvních tří duelů hned dva prohrál, ale poté už se dokázal rozjet a posbíral pět vítězství v řadě. Pak ale přišla další porážka, kterou mu přichystal Misha Cirkunov a on se dobrovolně rozhodl v organizaci skončit. Hlavním důvodem bylo údajně to, aby byl blíže rodině.

Mimo UFC vydržel Krylov téměř dva roky, kdy se objevil v jedné ukrajinské a jedné ruské soutěži, ale nakonec opět neodolal vábení nejslavnější organizace na světě a v říjnu roku 2019 podepsal nový kontrakt. Od té doby sice dvakrát prohrál (s nynějším šampionem Janem Blachowiczem a veteránem Gloverem Teixierou), ale připsal si i dva slušné zářezy nad Ovincem Saint Preux a naposledy také proti Johnnymu Walkerovi, což byla vůbec první Nikitova výhra na body. To ho zařadilo na osmou příčku divizního žebříčku.

Krylov platí za skvělého univerzála s velkou vydrží a tvrdou bradou. V postoji sází především na skvělé karate a velice tvrdé kopy na hlavu, kterými už vypnul nejednoho soupeře. Nikita je také excelentním wrestlerem a grapplerem, což dokazuje i to, že více jak polovinu ze svých 26 vítězství získal po submisích.

Na nadcházejícího soupeře už má Krylov připravenou jasnou taktiku. Ubránit se prvotnímu tlaku a rozhodnout v pozdější fázi duelu. „Magomed představuje největší nebezpečí v prvních minutách, kdy je nejvýbušnější,“ řekl na tiskové konferenci. „Ale uvidíme, co bude dál. Jestli bude takto nebezpečný i ve druhé polovině zápasu.“

Dagestánský bojovník Ankalaev, kterého si dost možná pamatujete z pražského turnaje UFC, na kterém po tříkolové bitvě porazil na body Klidsona Abreu, je opravdu nejnebezpečnější především v prvním kole, ve kterém ukončil valnou většinu svých soupeřů. Pokud jeho souboje dospěly dále, velice často rozhodovali o jejich výsledku až bodoví rozhodčí.

I tak má za sebou ale Ankalaev hodně slušnou MMA historii a stále platí za jednoho z nejtalentovanějších bojovníků v polotěžké váze.  Za svoji kariéru získal 14 vítězství (z toho hned 9 KO/TKO) a dokázal ho porazit pouze jediný soupeř. Tím byl Paul Craig, který mu tak znepříjemnil debut v UFC submisí, kterou Magomed odklepal pouhou vteřinu před koncem zápasu. Nyní už však disponuje šňůrou pěti výher v řadě. Za zmínku stojí především dva poslední duely, kdy dvakrát za sebou zničil v prvním kole moldavského "Hulka" Iona Cutelabu.

Ankalaev je klasický dagestanský bojovník odchovaný combat sambem. Jeho hlavní devízou je špičkový wrestling a klasický ground and pound. Většinu svých soupeřů dostane na zem, kde je začne ve vysoké frekvenci ničit svými údery. V posledních zápasech ale ukázal také skvělý striking, kdy přesnými a precizně načasovanými údery zničil své soupeři v postoji.

Na boj s Krylovem se Ankalaev připravoval především s tréninkovými partnery z nejtěžší váhové divize. „Abych byl upřímný, nejvíce jsem spároval s bojovníky z těžké váhy,“ řekl Ankalaev pro ruský web RT Sport. „Krylov je opravdu neskutečně všestranný, je velice dobrý ve wrestlingu a je to také skvělý striker. Pro mě to bude hodně slušný test.

Oba bojovníci už mnohokrát dokázali, že si dokážou dojít pro skvělá ukončení, což je příslib skvělého zápasu. Je těžké odhadovat, jestli se bude bojovat především v postoji nebo na zemi, ale i tak se máme rozhodně na co těšit. Hlavní karta turnaje Vegas 20 začíná v neděli ve 2 hodiny ráno.

Zdroje:  RT Sport , tisková zpráva

Nejnovější články