Nate Diaz bude ve víkendovém speciálním zápase bojovat s Edwardsem o návrat mezi elitu

Nate Diaz bude ve víkendovém speciálním zápase bojovat s Edwardsem o návrat mezi elitu zdroj: Profimedia

Nate Diaz sice s Leonem Edwardsem o šampionský pás bojovat nebude, přesto do zápasu půjde jako by byl titulový.

Blížící se turnaj UFC 263 nám kromě dvou titulových zápasů nabídne jednu zajímavou a speciální novinku. Duel mezi stocktonským drsňákem Natem Diazem a nynější divizní trojkou Leonem Edwardsem se sice na hlavní kartě nachází až na třetí pozici, ale i přesto je poprvé v historii organizace vypsaný stejně jako zápasy o šampionský pás na pět kol.

Diaz se po dvou legendárních duelech s Conorem McGregorem na tři roky odmlčel, aby se v srpnu 2019 do klece vrátil a na body zvládl porazit Anthonyho Pettise. Poté však přišel listopad a souboj o titul BMF s Jorgem Masvidalem ve kterém Nate dostal poměrně slušnou nakládačku a po třetím kole už mu přivolaný lékař nedovolil v zápase pokračovat.

Po další rok a půl dlouhé pauze chce nyní Diaz právě proti Edwardsovi předvést, že ještě stále patří mezi elitu. Nebude s ním sice bojovat o žádný pás, ale i tak má pro něj tento zápas velice podobnou hodnotu. „Tohle je pro mě titulový zápas,“ říká Diaz v YouTube videu UFC 263 Countdown. „Každý zápas, do kterého jdu je titulový, protože každý, s kým jsem bojoval, se utkal o titul nebo ho všichni znají.“

V těchto chvílích dokončuje Diaz přípravu ve svém rodném Stocktonu v Kalifornii a na pomoc v tréninku mu přispěchal také jeden z jeho dlouholetých kamarádů Gilbert Melendez, jenž už je sice ve sportovním důchodu, ale má stále zkušeností na rozdávaní. Jak by také ne, když během svojí kariéry získal a několikrát obhájil šampionský pás lehké váhy v organizaci Strikeforce a dvakrát nastoupil do titulového zápasu v UFC.

Melendez tuší, že bude Edwards obtížný protivník, ale zároveň věří Diazovi, že ho zvládne ukočírovat. „Budeme bojovat s chlapem, na kterého se nikdo moc netěší,“ myslí si Melendez. „Leon Edwards je drsný chlap. Je rychlý, má dobré kopy, dobré klinče a dobré lokty. Ale není to nic, co by Nate nikdy neviděl. Nate je bojovník. Snaží se zápasy ukončit za jakékoliv situace."

Zda se Diazovi podaří na Edwardse i po dlouhé zápasové odmlce vyzrát, se dozvíme už tento víkend, kdy začíná výše zmíněný turnaj UFC 263. Rozhodně to však nebude mít lehké a Edwards je v zápase právem pasován na velkého favorita. Hlavní karta, na které si to kromě Nateova zápasu rozdá o titul střední váhy Israel Adesanya s vyzyvatelem Marvinem Vettorim a o šampionský pás muší váhy Deiveson Figueiredo a jeho vyzyvatel Brandon Moreno, začíná v neděli ve 4 hodiny ráno.

Zdroje:  YouTube UFC

Nejnovější články