Nate Diaz je prý zraněn, souboj s Edwardsem se musí přesunout

Nate Diaz je prý zraněn, souboj s Edwardsem se musí přesunout zdroj: Profimedia

Vypadá to, že na souboj Diaze s Edwardsem si budeme muset počkat o něco déle. Svérázný rodák z Kalifornie se údajně zranil.

Souboj mezi populárním Nathanem Diazem a trojkou welterové divize Leonem Edwardsem měl být ozdobou nadcházejícího turnaje UFC 262, který je naplánován na 15. května a vévodí mu souboj o titul lehké váhy mezi Charlesem Oliveirou a Michaelem Chandlerem. Kvůli blíže nespecifikovanému zranění se však přesouvá na červen.

Podle dosavadních informací by měli Diaz a Edwards doplnit hlavní kartu UFC 263, jenž je naplánováno na 12. června. Hlavní zápas obstará odveta ve střední váze mezi Israelem Adesanyou a Marvinem Vettorim.  Sekundovat jim budou bojovníci z muší váhy. Deiveson Figueiredo a Brandon Moreno naposledy předvedli šílenou pětikolovou válku, na jejímž konci však bodoví rozhodčí nedokázali určit vítěze, takže se o titul pobijí podruhé.

Diaz naposledy zápasil na konci roku 2019, kdy v ostře sledované bitvě o největšího grázla nestačil na Jorge Masvidala. Jak se ale ukázalo v minulosti, dlouhé pauzy nemají na Nathana prakticky žádný vliv. Navíc jeho nadcházející soupeř během posledních let v oktagonu rovněž moc času nestrávil. Brit s jamajskými kořeny Leon Edwards sice naposledy bojoval letos v březnu, souboj s Belalem Muhammadem však skončil hned na začátku druhého kola kvůli šťouchnutí do oka.

Edwards neprohrál od roku 2015. Tehdy nestačil na současného šampiona welteru Kamaru Usmana. "Rocky" samozřejmě touží po odvetě a není od ní vůbec daleko. Pokud by dokázal přesvědčivě zvítězit právě nad Diazem, určitě by to hodně zvýšilo jeho tržní hodnotu. Jak ale víme, Diaze není nikdy radno podceňovat, protože tenhle "týpek" z Kalifornie umí překvapit.

Zdroje:  Yahoo Sports

Nejnovější články