Svéráz Nate Diaz se v květnu konečně vrátí do boje, poměří síly s několik let neporaženým soupeřem

Svéráz Nate Diaz se v květnu konečně vrátí do boje, poměří síly s několik let neporaženým soupeřem Každý zápas Nathana Diaze přitahuje velkou pozornost. | zdroj: Profimedia

Po dlouhé pauze opět uvidíme v akci jednoho z nejpopulárnějších MMA bojovníků na světě, čeká ho však pořádná zkouška.

Ačkoliv Nathan Diaz (20-12) výsledkově ani zdaleka nepatří mezi nejlepší bojovníky v UFC, co se týče popularity, může se s ním rovnat jen málokdo. Po pro mnohé nečekaném vítězství nad Conorem McGregorem v roce 2016 se stal obrovskou celebritou. Od té doby však není jednoduché ho dostat zpět do oktagonu a soupeře si pečlivě vybírá. Kromě irské superhvězdy koneckonců bojoval jen s Anthony Pettisem a Jorge Masvidalem.

Nyní se ale objevila informace, že se Diaz objeví už 15. května na UFC 262. To v posledních dnech dostává jeden skvělý zápas za druhým. V hlavním duelu Oliveira versus Chandler uvidíme korunovaci nového šampiona lehké váhy, dále se můžeme těšit na Tonyho Fergusona, který poměří síly s Dariushem, či na kopáče Edsona Barbozu v souboji s Burgosem.

Diaz by se měl představit v hlavním předzápase a ačkoliv nebude ve hře titul, boj bude vypsán na 5 kol po 5 minutách. Na druhé straně klece bude stát Leon Edwards (18-3). Angličan s jamajskými kořeny, který je sice od roku 2016 neporažený a okupuje třetí příčku žebříčku welterové divize, ale zároveň se mu lepí smůla na paty. Nikdo z TOP kolegů se k souboji s ním moc neměl, takže ho UFC dokonce na chvíli vyškrtlo ze žebříčku, aby ho donutilo vzít zápas s Khamzatem Chimaevem. Ten ale nakonec kvůli koronaviru nedopadl a boj s náhradníkem Belalem Muhammadem bohužel skončil předčasně bez výsledku kvůli nechtěnému šťouchnutí do oka.

"Rocky" i přesto volal po titulové šanci, zároveň však na ni už nechtěl dlouho čekat bokem. UFC se mu údajně nejprve snažilo domluvit souboj s divizní jedničkou Colby Covingtonem, ten však nabídku odmítl. Zápas s Diazem je ale pro Angličana asi ještě výhodnější. Američan je totiž rozhodně porazitelnější a zároveň k Edwardsovi přitáhne velkou pozornost. Zároveň je tento duel skvěle načasovaný, protože šampion Kamaru Usman bude na konci dubna obhajovat, a pokud Edwards předvede skvělý výkon a odnese si výhru, na podzim bychom se mohli dočkat jeho útoku na titul.

Zatímco z Anglie ještě nepřišla žádná reakce, svérázný Diaz už o svém návratu informoval:

"Sledujte mě 15. května, budu v hlavním zápase UFC 262 v Houstonu. Na startovce tam mám taky titulový zápas o nového šampiona lehké váhy a potřebuju, aby lidi ty chlápky poznali, protože pracovali velmi tvrdě. Nemůžu se dočkat, až uvidím, kdo získá mojí starou šampionskou korunu."

Nutno uznat, že UFC 262 už teď vypadá skvěle a nejde se na něj netěšit. Květen bude pro MMA fanoušky neskutečně nabitý měsíc. Představí se Procházka, Dvořák i Klein a čeká nás také Oktagon 23.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články