"Jestli máš 20 proher, tak máš sedět na zadku," kritizuje Usman duel o speciální pás Masvidal vs Diaz

"Jestli máš 20 proher, tak máš sedět na zadku," kritizuje Usman duel o speciální pás Masvidal vs Diaz Kamaru Usman, UFC 235 | zdroj: Profimedia

Usman je zklamaný, že přednost dostávají bojovníci, kteří se perou o nic nevypovídající pásy.

Ve welterové váze to opět vře. Šampion Kamaru Usman sice bude hájit svůj titul proti Colby Covingtonovi až 14. prosince, ale samozřejmě sleduje, co se v jeho "království" děje i mezi ostatními soupeři. Nemohl si tak nevšimnout připravovaného listopadového klání mezi Jorgem Masvidalem a Natem Diazem o speciální titulový pás "baddest motherfucker on the planet" (BMF).

Usman je k označení pásu, o který v duelu půjde, velice kritický. To také sdělil na tiskové konferenci společnosti Dominance MMA. Myslí si totiž, že statistiky neopravňují ani jednoho z bijců bojovat o podobný pás. "Upřímně, tihle dva borci mají dohromady přes dvacet porážek. Jak se můžeš označovat jako "BMF", když máš dvacet ztrát? Největší zm*d je ten, kterého nikdo nesundal. Jestli máš dvacet proher, tak máš sedět na zadku, protože nic takového nejsi."

Usman je i přes upřímnou, a dost možná pravdivou, kritiku totiž také roztrpčený, že v New Yorku nemohl startovat sám. I přes veškeré emoce ale ví, že se oba týmy snažily na domluvení souboje o titul v co nejbližším termínu. "Tohle bude hra o šampiona. Je to naprostý vrchol a souvisí s tím plno věcí, které se musí udělat u obou dvou týmu, aby se fight vůbec uskutečnil."

 "Vím, že můj tým odvádí tu nejlepší práci. Za celou svojí kariéru jsem odmítl pouze jednoho bojovníka, a to byl Sergio Moraes. Nakonec jsem to s ním vzal a všichni viděli, jak to dopadlo. Takže teď můžu říkat 'ano' na všechno. Ale to, že já něco odsouhlasím, neznamená, že mluvím za obě dvě strany, ani za promotéry. Řešení data není na pořadu dne, je to nastavené na 14. prosince a já udělám to nejlepší, abych tohoto mladého muže zbavil nadějí." 

Zdroje:  Dominance MMA , tisková zpráva

Nejnovější články