Někdy padouch vyhraje - Covington předvedl úžasný výkon a řekl si o titulový zápas

Někdy padouch vyhraje - Covington předvedl úžasný výkon a řekl si o titulový zápas zdroj: Profimedia

Covington nedal Lawlerovi sebemenší šanci a uzurpoval si vítězství pro sebe.

Souboj zlého chlápka s tím hodným o možnost titulového zápasu. Bývalý dočasný (interim) šampion a jeden z nejkontroverznějších fighterů UFC Colby Covington nastoupil proti Robbiemu Lawlerovi. Naše preview si můžete přečíst zde.

Hned od prvního kola šel Covington po takedownech, které mu vycházely hlavně u pletiva. Tam taky Lawlera zkoušel několikrát uškrtit, ten se ale výborně dokázal ubránit svojí bradou a nikdy nepustil Covingtonovu paži přímo na krk.

Podobný průběh byl až do půlky druhého kola a Lawler začínal působit unaveně, zatímco Colby jel jako mašina. Když přešli oba dva borci do postoje, schytával Robbie jeden menší úder za druhým a sám jen vykrýval aktivním pohybem další rány, ale nepouštěl se do ofenzivy.

Ve třetím kole Lawler trochu ožil a rozdal o dost víc ran, ale zároveň mu je soupeř vracel zpátky, když se zrovna nepokoušel o takedown. Covington byl neskutečný ve své výdrži a aktivitě. Čtvrté kolo nepřineslo moc změn, Lawler opět přestal být akčním a dovolil Covingtonovi plno zásahů.

V pátem kole Covington nepřestával v dominantním výkonu a mlátil Lawlera dle libosti. Ten nebyl téměř schopný odpovídat a způsobit Covingtonovi nějakou větší újmu. Po ukončení bylo více než jasné, kdo na body zvítězí. Colby Covington vyhrál na plné čáře a hned po zápase vyzval v hledišti přítomného Kamaru Usmana k titulovému zápasu. Ten podle toho, jak okamžitě shodil sako a postavil se, výzvu přijal.

Na závěr jedna velice zajímavá statistika. Colby rozdal za celý zápas neuvěřitelných 534 úderů. To je polovinu více než Lawler, který se zmohl na "pouhých " 264.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články