Kontroverzní Covington neodpustil bývalému parťákovi odchod z týmu a chce se pomstít

Kontroverzní Covington neodpustil bývalému parťákovi odchod z týmu a chce se pomstít zdroj: Profimedia

Covington prý chce, aby se Lawler koupal ve vlastní krvi.

Hlavní zápas UFC v Newarku, které proběhne 3. srpna, je jasný. Colby Covington se v pozici neoficiálního, sebou samým jmenovaného, kapitána American Top Teamu (ATT), bude snažit proklestit cestu k titulovému zápasu. Aby se dostal až ke králi welterové váhy, Kamaru Usmanovi, musí porazit jednoho z dřívějších šampionů a miláčka davů Robbieho Lawlera.

Situace okolo ATT navíc dává fightu další rozměr.  Lawler býval členem, ale jednoho dne si prostě sbalil a odešel. Podle Covingtona bez ohledu na to, kolik do něj Dan Lambert, jako zakladatel ATT, investoval. Hlavním problémem údajně bylo, že jeden z gymů, spadající pod tým, vyvěsil velikou fotku Tyrona Woodleyho, který oslavoval vítězství nad Lawlerem po tvrdém KO. A i za tuhle údajnou křivdu se chce Covington, jako jeden z nejznámějších fighterů ATT, pomstít.

Colby Covington zdroj: Profimedia

"Chci se s ním vypořádat jako kapitán ATT," řekl Covington pro MMA Junkie. "Dan za něj vysypal hodně peněz, doslova mu je dával na lžíci rovnou do pusy. Robbie měl všechno. Já si vše musel tvrdě vydřít. Robbie měl všechny tréninkové partnery, všechny skvělé kouče, za všechno se mu platilo. Finanční prostředky pro něj a jeho tréninkové kempy byly z jiného světa. Nikdo jiný takové podmínky v ATT neměl. Prostě a jednoduše, nikdo v celé historii se neměl lépe a on jednoho dne sebral svoje koule a zdrhnul."

Covington připouští, že byl dřív Lawler jeho tréninkový partner a že byl skvělý parťák pro všechny. To se ale změnilo. "Otočil se k nám zády, takže jo, je to osobní. Chci aby se po zápase Robbie koupal ve svojí krvi. Jsem vážně nasranej za to, co provedl Danu Lambertovi.  Sice si na něj musíte dát veliký pozor, protože jedna rána vás může vypnout, ale já vím co dělat. Máme připravenou skvělou taktiku. Neví co ho čeká, ale můžu vás ujistit, že to pro něj nebude vůbec hezké."

Robbie Lawler zdroj: Profimedia

Když ohdlédneme od faktu, že Covington je zoufalý po jakékoliv pozornosti a jeho trash talk je na pomezí trapnosti a primitivní provokace (víc jsme o jeho kouscích psali zde), i samotné tvrzení, že Lawler ATT něco dluží je podivné. Lawler vše vrátil jak v samotném platu trenérům a to i poměrnou částkou z velkých sum, které dostával za boje o titul, tak i tím, že svou osobností natáhl nové bojovníky a zájemce. Covington se opět snaží rozjet kontroverzi a konflikt s budoucím soupeřem, ale poněkolikáté v řadě už to zní opravdu křečovitě.

Zdroje:  MMA Junkie , tisková zpráva

Nejnovější články