Provokatér Covington má potvrzený titulový zápas proti nezastavitelnému Nigerijci

Provokatér Covington má potvrzený titulový zápas proti nezastavitelnému Nigerijci Colby Covington | zdroj: Profimedia

Titulák ve welterové váze máme konečně oficiálně potvrzený a víme, že budou létat jiskry.

A je to tu! Netrvalo to ani týden a často propíraná věc je jistotou. Vítěz víkendového hlavního zápasu, Colby Covington, se konečně dočká pravého tituláku, o který delší dobu prosí. Zatím měl šanci pouze o dočasný (interim) proti Tyronu Woodleymu, ale ten nestihl vinou operace.

Soupeřem mu bude podle očekávaní Kamaru Usman. Vše posvětil prezident UFC Dana White, který tvrdí, že ho právě Robbie Lawler měl prověřit. "Přesně proto jsem dal Covingtona proti někomu jako je Lawler. Můžete si o Covingtonovi říkat, co chcete, nemáte ho rádi, máte s ním tenhle problém...cokoliv. Ale Lawlera, který je neskutečný, zvládl s ledovým klidem.

Je jisté, že nás čeká ošklivý trashtalk. Covington, který se stylizuje jako podporovatel Trumpa, jeho politiky a nebojí se xenofobních prohlášení se už dřív do Usmana pustil, že ho pošle jako "ilegála" zpět do Nigérie. Pravdou ale je, že Usman přijel do USA se svými rodiči jako dítě zcela legálně, vystudoval zde univerzitu, stal se úspěšným sportovcem hned ve dvou sportech a na rozdíl od Covingtona žije klidným rodinným životem... V kleci ale připomíná nezastavitelné dynamo, které soupeře drtí na pletivu klidně pět kol.

White sice zatím neurčil termín, ale připustil, že jeden z velice možných by mohl být v rámci listopadového UFC 244 v Madison Square Garden v New Yorku. White také krátce odpověděl na stále se opakující otázky ohledně duelu Masvidal vs. McGregor, který už dříve zamítl kvůli váhovému rozdílu.

Tento konkrétní fight stále kategoricky odmítá a nevidí důvod, proč by svůj názor měl měnit. Masvidalovi určitě nového soupeře nabídnou, ale jeho požadavky ohledně duelu s McGregorem se zdají šéfovi UFC výstřední a přehnané. "Tady nemůžeš dělat ultimáta. Prostě mu nabídneme nějaký bout a když ho přijme, tak ho dostane a když ho nepřijme, tak ne."

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články