Nedáš, dostaneš. Ontiveros sestřelil soupeře k zemi, přesto sám skončil v krvi

Nedáš, dostaneš. Ontiveros sestřelil soupeře k zemi, přesto sám skončil v krvi Steve Garcia - Charlie Ontiveros | zdroj: Profimedia

Charlie Ontiveros měl proti Stevu Garciovi velice nadějný začátek, ale nakonec to byl on, kdo prohrál na TKO.

Americký bojovník Charlie Ontiveros, který je bývalým skvělým taekwondistou, se loni do UFC dostal především díky tomu, že byl schopen jako jediný naskočit v pozici rychlého náhradníka do zápasu s Kevinem Hollandem. Výsledek pro něj však tehdy dopadl téměř tragicky, protože zkušený protivník s ním už v prvním kole ošklivým způsobem švihl o zem a nováček musel být odvezen z klece na nosítkách.

Ontiveros však i přes nevydařený debut dostal druhou šanci a dnes v noci se v rámci lehké váhy postavil do oktagonu se Stevem Garciou, proti kterému chtěl ukázat, že má nejslavnější MMA organizaci stále co nabídnout. Do zápasu tak vlétl opravdu ve velkém stylu a už po 15 vteřinách předvedl velice slušný axe kick, kterým škrtl o soupeřovu hlavu, čímž ho znatelně rozhodil.

Toho se Ontiveros snažil využít a následným úderem poslal Garciu k zemi. Ten se ale poměrně rychle vymrštil zpět na nohy a z ukončení tak nakonec nic nebylo. Ontiveros se však nevzdal, dalším úderem ho znovu roztancoval a následně stáhl na podlahu, kde se ho škrcením pokoušel donutit odklepat. Ani to se mu ale nakonec nezdařilo.

Garcia se vyvlékl a začal postupně přebírat iniciativu. Po krátkém zemařském souboji u pletiva se dostal do horní pozice a postupně posílal oponentovi na hlavu jeden úder za druhým. Ontiveros se snažil vyprostit všemi možnými způsoby, což se mu ale vůbec nedařilo a postupně se mu tak v obličeji začaly objevovat krvavé šrámy. Do konce prvního kola ale zvládl vydržet.

Ve druhé části Garcia překonal další nepříjemný úder, protivníka opět zalehl a lokty mu začal demolovat obličej. Ontiveros sice ještě zhruba půl minuty vzdoroval, ale nakonec přešel do naprosté pasivity, čehož si všiml i rozhodčí, který v tu chvíli zápas ukončil.

Následné bližší záběry na Ontiverosovu zakrvavenou tvář nebyly hezké. Několik otevřených ran a obří ošklivá podlitina pod jeho levým okem byly jasným důkazem toho, jakou nakládačku dostal. Po dalším nepovedeném zápase pro něj teď navíc bude velice těžké přesvědčit vedení UFC, aby dostal alespoň ještě jednu další šanci.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články