Nejšílenější UFC bitva loňského roku byla pro jejího aktéra nudná, nechce bojovat pro výhry, ale aby ubližoval

Nejšílenější UFC bitva loňského roku byla pro jejího aktéra nudná, nechce bojovat pro výhry, ale aby ubližoval Michael Chandler - Justin Gaethje | zdroj: Getty Images

Listopadová bitva mezi Chandlerem a Gaethjem se nesmazatelně zapsala do historie bojových sportů jako jeden z těch nejšílenějších zápasů, co kdy byl v kleci k vidění. Vítěz ji ale vnímal úplně jinak.

Američan Justin Gaethje je vždy zárukou skvělé podívané. Fanoušci ho milují pro jeho šílený styl a ochotu jít do boje doslova po hlavě. Je tak jedním z mála, u koho je vlastně jedno, jestli vyhraje nebo ne. Loni v listopadu se však dostal do unikátní situace, protože věděl, že v případě vítězství nejspíš dostane šanci zabojovat o titul UFC.

Ačkoliv ale jeho bitva s Michaelem Chandlerem zvedala diváky ze sedadel, Gaethje to jako jeden z aktérů vnímal odlišně. "Abych k vám byl úplně upřímný, cítil jsem, že je to trochu nudný zápas, když jsem byl v kleci," rozpovídal se v rozhovoru pro BT Sport. "Jo, nedává to žádný smysl. Bylo to poprvé, co jsem chtěl víc vyhrát, než někoho knockoutovat. Takže to nebylo dobré, nelíbilo se mi to. Chci se vrátit k tomu, abych jen chtěl lidem ubližovat a ukončovat je. Ale teď, když jsem si vybojoval titulák, tak se můžu vrátit k tomu, jak by to mělo být."

Už dřív Gaethje, který má vystudovanou sociální práci a mimo klec působí mírumilovně, vysvětlil, že se v boji potřebuje dostat do jakéhosi primitivního stavu mysli, kdy chce soupeři prostě ublížit. Zároveň ale samozřejmě jako každý bojovník sní o tom, že se stane šampionem.

Předloni v říjnu mu to nevyšlo, když nestačil na fenomenálního Khabiba Nurmagomedova, nyní by měl dostat druhou šanci, jen na druhé straně klece bude stát Brazilec Charles Oliveira. A ačkoliv zápas ještě nebyl oficiálně ohlášen, americký vyzyvatel by byl rád, kdyby se odehrál 7. května na turnaji UFC 274, kde bude o pás bojovat také Jiří Procházka s Gloverem Teixeirou.

Akce se původně měla odehrát v Brazílii, s nadsázkou řečeno na "nepřátelském území", kam by se Justin podle svých slov rád podíval. To se ale nejspíš nestane, protože turnaj bude nakonec podle zákulisních informací přesunut na půdu USA. Přesto by bylo skvělé, pokud by souboj o titul lehké váhy na startovku přibyl a ještě tak zvedl sledovanost.

Zdroje:  Youtube BT Sport

Nejnovější články