Nepříjemná zpráva, dvojnásobný šampion Henry Cejudo bude muset pod skalpel

Nepříjemná zpráva, dvojnásobný šampion Henry Cejudo bude muset pod skalpel zdroj: Profimedia

Cejudo se raduje z obrovského úspěchu, ale teď bude muset na operační stůl.

Henry Cejudo, šampion muší a bantamové váhy, si teď nějaký čas nezazápasí, protože bude muset podstoupit chirurgický zákrok. ESPN Cejudo sdělil, že si přetrhl podlopatkový sval během zápasu proti Marlonu Moraesovi. Jedná se nejpoužívanější sval v rameni a ovládá a stabilizuje ramenní kloub. Údajně si během turnaje UFC 238 zranění způsobil už v prvním kole. Můžeme tedy považovat za neskutečné, že zápas nevzdal a dobojoval ho až do třetího kola, kde zvítězil díky TKO.

Cejudovi zranění ale nepříjemně zkazilo plány, protože nejdřív bude moci trénovat v říjnu nebo listopadu, to by znamenalo, že do soutěžního zápasu se dostane nejdřív v první čtvrtině roku 2020. Ve fightu s Moraesem si poranil také nohu, ta naštěstí pro něj žádný zákrok nepotřebuje.

Henry Cejudo Marlon Moraes zdroj: Profimedia

Zatímco bude Cejudo vyřazený, bude se nejspíš bojovat v obou dvou váhách o takzvaný interim, což je dočasný titul, který vlastník bude držet do doby, než se šampion uzdraví. V tu chvíli se z majitele interimu stane vyzyvatel a musí se postavit v oktagonu právoplatnému držiteli.

Momentálně k duelu o dočasný pás mají nejblíže zástupci bantamové váhy Petr Yan a Aljamain Sterling. Ucházet se o tento bout mají blízko také Jussier Formiga a Joseph Benavidez. U muší třídy se zatím vůbec neví, jestli bude pokračovat. Dana White sice ujistil, že i přes rozsáhle škrty v soupisce nevidí důvod k rušení, ale bojovníku v této váze začíná být opravdu kriticky málo.

Zdroje:  ESPN , tisková zpráva

Nejnovější články