Nikdy jsem se mimo oktagon nepral, ale tentokrát jsem se málem neudržel, přiznal Ian Garry

Nikdy jsem se mimo oktagon nepral, ale tentokrát jsem se málem neudržel, přiznal Ian Garry Ian Garry | zdroj: Profimedia

Po sobotním turnaji UFC si na Iana Garryho dovoloval neznámý muž. Ačkoliv to na videu vypadalo, že mladý bojovník zachoval chladnou hlavu, prý stačilo málo a malér byl na světě.

Neporažený irský bojovník Ian Garry si o víkendu připsal už jedenácté vítězství, soupeře navíc ukončil před limitem. To ale nejspíš uniklo neznámému muži, který jej po turnaji konfrontoval na parkovišti a očividně se s ním chtěl prát. Kamery ho zachytily, jak křičí, že je také bojovník, zatímco ho Garry uklidňuje.

Celou situaci teď 25letý irský talent popsal v pořadu The MMA Hour. Když se prý bavil se známou fanynkou Nelly Gonzalez, objevil se na parkovišti onen muž a řval něco o nejsnáz vydělaných padesáti tisících v životě. "Jen křičel a já nevěděl, jestli je mimo, nebo co to dělá. Ale pak do mě vrazil. No a já se na něj jen otočil a říkal mu, ať se uklidní. A on: Nebo co?! A já se začal smát a říkám mu – Prosím? A on zas: Nebo co? Já jsem fighter, tohle dělám. Říkám: Vážně? Tak ty jsi bojovník. A on: Jo. Ode mě dostat nechceš."

Stejně jako nedávno v případě Dustina Poiriera i tady musela nakonec zakročit žena. "Moje manželka se postavila i s dítětem přede mě a říkala: Iane, jestli něco uděláš, tak přijdeš o vízum a už tady nebudeš moct zápasit. Já zatím sleduju toho chlapa a ona se mě ptá, jestli se hýbe. Ne, ale jestli udělá krok blíž, nakopnu ho do koulí, říkám a začal jsem si vyndávat věci z kapes, protože jak se díval, tak to vypadalo, že je na kokainu nebo něčem a nepřemýšlí," popsal Ian s tím, že se v něm probudil ochranářský pud a nehodlal riskovat, že se něco stane jeho blízkým. "Není možné, že věděl, kdo jsem, to by se p*sral strachy," dodal s úsměvem.

Neznámý agresor měl skutečně štěstí, že nenarazil na někoho jako je třeba Conor McGregor, Jorge Masvidal nebo Nate Diaz, kteří by asi dvakrát neváhali a minimálně jednu "výchovnou" mu uštědřili. "Já se nikdy mimo oktagon nepral, protože jsem až moc chytrý, ale způsob, jakým se na mě díval..." zavzpomínal Ian. "Musel jsem se držet, abych na něj nevlítl. Díval se na mě, jako by mě chtěl zabít. Říkal jsem si, že udělá ještě jeden krok a pošlu ho do bezvědomí. Ale samozřejmě jsem musel zachovat chladnou hlavu, jsem profesionální sportovec, nebyla by to pro náš sport dobrá vizitka." Naštěstí tedy nakonec k potyčce nedošlo.

Co se týče zápasení, Garry by se do oktagonu rád vrátil už 8. dubna na UFC 287, to se totiž odehraje na Miami, kde teď žije. Co se týče soupeře, preferoval by rovněž neporaženého Michaela Moralese (14-0), Alexe Morona či Nika Price, vezme prý ale kohokoliv, koho mu matchmakeři nabídnou.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články