Odveta nebude. „Utekl jako zbabělec,“ reaguje Petr Yan na odstoupení „papírového“ šampiona Sterlinga

Odveta nebude. „Utekl jako zbabělec,“ reaguje Petr Yan na odstoupení „papírového“ šampiona Sterlinga Aljamain Sterling vs Petr Yan | zdroj: Profimedia

Jejich první zápas ukončilo ilegální koleno a odveta se zdála být nevyhnutelná. Američan však není schopen nastoupit a ruský tvrďák na něj čekat nehodlá. "Dejte mi kohokoliv, kdo si zaslouží bojovat o titul," vzkazuje UFC.

Dlouho očekávaná odveta mezi současným šampionem bantamové váhy Aljamainem Sterlingem a bývalým šampionem Petrem Yanem se odkládá. K souboji mělo dojít 30. října na turnaji UFC 267, ale kvůli Sterlingovu zranění si na něj budeme muset ještě nějakou chvíli počkat.

Zdroje uvádějí, že americký šampion nemůže nastoupit kvůli přetrvávajícím problémům s krkem, které se u Sterlinga objevily po operaci, kterou chtěl vyřešit dlouhotrvající zranění z dob svého středoškolského wrestlingu.

Sterlingovo odstoupení ze zápasu se ale pochopitelně nesetkalo s pochopením jeho soupeře Petra Yana, který byl na odvetu velice natěšený. „Všichni víte, že Sterling prostě utekl jako úskočný zbabělec,“ řekl Yan na adresu svého rivala. Zároveň ujistil fanoušky, že zápasit chce a hledá si nového soupeře. „Nebudu sedět a čekat na něj. Půjdu bojovat. Dejte mi jakéhokoliv bojovníka z top pětky, top sedmičky, top desítky. Kdokoliv, kdo si zaslouží zápasit o pás a já s ním skoncuju.“

Odveta se Sterlingem měla být ostře sledovaným soubojem, protože v jejich předchozím vzájemném zápase došlo k velice kontroverzní situaci. Poté, co tehdejší šampion Petr Yan Američana po tři kola naprosto drtil a neohroženě si šel za obhajobou svého titulu, trefil jej ve čtvrtém kole tvrdým kolenem do hlavy v momentě, kdy Sterling klečel na zemi. To je samozřejmě nelegální technika a zraněný Sterling nebyl schopný v zápase pokračovat. Yan tak byl diskvalifikován a Sterling, který zápas evidentně prohrával, se stal šampionem tím nejhorším možným způsobem.

Petr Yan i spousta fanoušků po zápase nařkli Sterlinga z toho, že zranění po zásahu kolenem hodně přihrával, a že by býval byl schopný pokračovat v boji. Ať to bylo jakkoliv, oficiálním šampionem je nyní Sterling a Petr Yan si za svou diskvalifikaci může sám. To také ruský bývalý šampion přijal, ale zavázal se, že Sterlinga za „simulování“ potrestá.

Na to si však ruský bohatýr bude muset ještě chvíli počkat. O další soupeře, ale jak se zdá, nebude mít nouzi, ve vzduchu visí zápas o prozatimní titul s Cory Sandhagenem a jako náhradník se přihlásila i stoupající hvězdička Sean „Sugar“ O’Malley. Koho mu tedy UFC vybere jako protivníka se ještě dozvíme. Jisté je, že hlavní zápas večera zůstává nezměněn a postará se o něj šampion polotěžké váhy Jan Blachowicz spolu s brazilským veterán Gloverem Teixeirou.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články