Odvetu ovládl po epické bitvě na body Rodriguez

Odvetu ovládl po epické bitvě na body Rodriguez zdroj: Profimedia

Tak tohle byl nářez, neskutečná řežba a lahoda pro oko každého fanouška, odveta mezi Stephensem a Rodriguezem byla doslova válkou.

Tento zápas v pérové váze byl do dnešního turnaje vložen jako co main až na poslední chvíli. Yair Rodriguez a Jeremy Stephens se totiž potkali v main fightu mexického UFC. Ten byl ale poměrně rychle ukončený, protože Rodriguez dost možná úmyslně zasáhl Stephense prsty do oka takovým způsobem, že ho nemohl otevřít (náš článek).

Tím došlo mezi oběma borci k velikému znepřátelení, které si vyřizovali snad přes všechna možná média. Aby si UFC neudělala špatné jméno, nabídla jim velice rychlou odvetu, kde by svůj nesvár ukončili. A oba dva přijiali.

A začalo to opravdu vyhecovanou přestřelkou. Rodriguez se okamžitě rozeběhl, ale kopem ve skoku Stephense netrefil a ten okamžitě začal odpovídat svojí tvrdou zadní. Frenetické tempo vydrželo celé první kolo, ve kterém byl přeci jen trochu lepší Mexičan, který používal především své svižné nohy a často dokázal trefit cíl. Těsně před koncem kola navíc Stephense jedním z úderů dokázal posadit na chvíli na zadek.

Druhé kolo započalo úplně stejně svižným tempem. Rodriguez navíc brutálním kopem na tělo poslal Stephense znovu na zem, okamžitě se na něj vrhl a začal mu šílenou rychlostí sypat jednu ránu za druhou, což trvalo neskutečné dvě minuty. Ještě neuvěřitelnější byl ale Američan, který vše dokázal přežít a vrátit se na nohy. V poslední minutě dostal dokonce Rodrigueze na zem, ale sám se dostal do trianglu, ze kterého se však nakonec vykroutil.

Stephens věděl, že na body nejspíš nezvítězí a do třetího kola doslova vlétl a pálil svému soupeři na hlavu jeden silný úder za druhým. Postupně ale po všech šílenostech začal oběma borcům docházet dech a souboj se opět přesunul na zem, kde už se jednalo především o taktickou bitvu. Stephens byl spíše navrchu, ale nedokázal už sebrat tolik síly, aby výsledek zvrátil. I přesto, že věděl, že tuto vyhecovanou bitvu na body prohrál, nakonec se s Rodriguezem dokonce objal. Výhra na body (unanimous decision) - Yair Rodriguez

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články