Oko za oko. Daniela Cormiera dostihla karma a ze zápasu si odnesl natrženou rohovku

Oko za oko. Daniela Cormiera dostihla karma a ze zápasu si odnesl natrženou rohovku Stipe Miocic vráží prst do oka Daniela Cormiera | zdroj: Profimedia

Daniel Cormier dostal svoji vlastní medicínu krutě zpět i s úroky. Rozhodčí Mark Goddard i jeho soupeř Stipe Miocic se mu omluvili.

Trilogie mezi Danielem Cormierem a Stipem Miocicem byla ukázkou nejen skvělých schopností obou bojovníků, ale bohužel také faulů v podobě dloubanců prsty do očí, tzv. eye pokes.

Už v prvním zápase obdržel Miocic od Cormiera první eye poke a následně ho knockoutoval. V jejich druhém duelu Cormier znovu zasahoval Miocice svými prsty do očí, ale i přesto Miocic dokázal ve čtvrtém kole Cormiera knockoutovat a vzít si svůj titul zpět. Cormierovy fauly si ale vybraly svou daň a Miocic musel na operaci sítnice, kterou měl po jejich vzájemném zápase natrženou.

Daniel Cormier vs. Stipe Miocic - thumbs up Palec Daniela Cormiera mizí v oku Stipeho Miocice | zdroj: Profimedia

Daniel Cormier těchto svých faulů litoval, ale stál si za tím, že nebyly úmyslné.

„Nesnažím se nikoho píchnout do očí. To je úplná hovadina. Proč bych to dělal? Nepřeju si, aby měl ten chlap dlouhodobé následky a zranění s okem. Nepřeju si, aby ten chlap nemohl na svoje oko vidět,“ řekl před pár měsíci Cormier pro MMAfighting.com.

Do jejich třetího zápasu šel Miocic s tím, že upozornil zkušeného rozhodčího Marka Goddarda, ať věnuje zvýšenou pozornost Cormierový prstům, protože nechce, aby to dopadlo jako minule. V samotném zápase však i přesto na dloubance do očí došlo. Ve druhém kole trefil Cormier svými prsty znovu Miocice do očí a rozhodčí to viděl. Dal Miocicovi čas na rozdýchání a Cormiera varoval, že už se to nesmí opakovat.

Ve třetím kole mu to však Miocic vrátil i s úroky. Cormierovi strčil svůj prostředníček do levého oka takovým způsobem, že Cormier na své levé oko přestal vidět a bylo evidentní, že oko je poškozené. Rozhodčí Mark Goddard ale situaci neviděl přesně, myslel si, že šlo o úder pěstí do oka a místo toho, aby Cormierovi dal čas na oddych, případně možnost konzultovat situaci s lékařem, nechal zápas pokračovat.

Miocic zápas vyhrál jednomyslně na body a Cormier v pozápasovém rozhovoru potvrdil, že stále na své levé oko nevidí.

Rozhodčí Mark Goddard se za své pochybení Danielu Cormierovi omluvil:

„Omluvil jsem se Danielovi a jeho týmu a teď to dělám veřejně a upřímně, za to, že jsem nepostřehnul to, co jsem měl vidět – ale nemůžu rozhodnout to, co jsem neviděl. Nemám k dispozici opakovaný záznam a možnost podívat se na incident z několika úhlů. Mám na to jednu šanci v reálném čase. Nemůžu dostatečně vyjádřit, jak moc miluju a žiju pro tento sport za posledních 20 let. Vážím si těch, kteří to pochopí.“

Pro Cormiera měl ale dloubanec v očích ještě dohru. Podle jeho kamaráda a novináře Ariela Helwaniho utrpěl Cormier natrženou rohovku a zatím se neví, jak dlouho bude trvat jeho rekonvalescence. Podle lékařů zatím nepotřebuje operaci, ale budou jeho stav dál monitorovat.

Stipe Miocic se v pozápasové tiskové konferenci Danielovi také omluvil: „Cítil jsem se špatně, nebylo to úmyslné. Omluvil jsem se mu tak 45 krát ještě během zápasu. On mi to udělal několikrát, ale to je jedno. Řekl, že to nebylo úmyslné, moje nebylo úmyslné. Po pravdě jsem si neuvědomil, že jsem mu dal eye poke do té doby, než jsem uviděl záznam a řekl jsem si ‚Ou, fakt jsem ho píchnul do oka.‘ Byla to moje chyba.“

Daniel Cormier tak ochutnal vlastní medicínu, i když je pravda, že tento eye poke byl dost krutý a doufejme, že Cormier nebude mít trvalé následky. I přes včerejší prohru je Cormier jedním z nejlepších bojovníků na světě a jeho kariéra v MMA byla legendární. Už před zápasem oznámil, že tohle bude jeho poslední zápas a ve svých 41 letech odešel do zaslouženého sportovního důchodu. I nadále jej však určitě uvidíme jako skvělého komentátora a analytika.

Zdroje:  UFC , mmafighting.com , Mark Goddard - Twitter

Nejnovější články