Paddy Pimblett přiznal problémy s hazardem a poruchu příjmu potravy

Paddy Pimblett přiznal problémy s hazardem a poruchu příjmu potravy V kleci soupeře poráží, s jídlem ale Paddy prohrává na plné čáře. | zdroj: Profimedia

Miluje jídlo a po zápasech propadá obžerství. Problémů s váhovým limitem se ale Paddy Pimblett nebojí, je prý totiž dostatečně mentálně silný.

Angličan Paddy Pimblett se rychle stává jednou z největších hvězd UFC. Částečně je to samozřejmě díky výkonům v kleci, daleko větší zásluhu má ale "Baddyho" unikátní charakter, někoho takového byste v oktagonu snad ani nečekali, navíc na sebe strhává pozornost i mimo bublinu fanoušků bojových sportů.

O rodákovi z městečka Huyton nedaleko Liverpoolu je všeobecně známo, že miluje jídlo. Ačkoliv k zápasům nastupuje v divizi do 70 kg, v mezidobí mu kila letí rychle nahoru. V podcastu Wild Ride ho moderátor Steve-O vyzval, aby si stoupl na váhu. Ta ukázala 93,7 kg. Paddy si sice postěžoval, že přístroj neměří přesně a navíc má na sobě oblečení, následně ale přiznal, že se s hmotností dokáže rychle dostat ještě o něco výš.

"My bojovníci se nevážíme jindy než ráno. Kdybych se na váhu postavil dnes večer po tom, co se najím a půjdu se podívat na UFC, snadno bych se dostal na 95 kilo, prostě se nafouknu, jak tam tak sedím," rozpovídal se Paddy a o chvíli později doplnil, že má zřejmě sklony k závislostem. "Měl jsem párty období, jestli víte, co tím myslím, a byl jsem na tom špatně. Dostal jsem se k hazardu a bylo to se mnou špatné. Myslím, že teď se to přesunulo k jídlu. Upřímně si myslím, že jsem na něm závislý, že mám kvůli MMA trochu poruchu příjmu potravy."

Po náročném období drastických diet si "Baddy" zkrátka umí užívat a lidé, kteří s ním zavítají do restaurace bývají šokováni, kolik se toho do něj vejde. "Sním tolik kalorií, že to ani není možné. V pondělí jsem si to vlastně měřil, měl jsem 10 700 kalorií. A to bez toho, abych dělal nějakou výzvu v jedení."

Dokonce i šéf UFC Dana White nedávno projevil o svou hvězdu starost a zároveň si postěžoval, že je těžké pro Pimbletta domlouvat zápasy, protože to musí dělat s velkým předstihem. Sám Paddy ale nemá nejmenší obavy, že by váhové limity nesplnil, kdysi se prý totiž trápil mnohem víc. "Pokud někdy najdete mé pár let staré obrázky z dělání váhy, tak jsem vypadal příšerně. Protáčely se mi oči do hlavy. Ale náš tým se z minulých chyb poučil. Já, Molly McCann a pár starších lidí z našeho gymu jsme si prošli špatnými shazováními, abychom si uvědomili, jak to musíme dělat, a nikdo mladší to už nemusel podstupovat. Teď už je to snadné, kámo. Jsem taky dostatečně mentálně silný, že zvládnu shodit 11 kilo, když potřebuju."

Nyní jich Paddymu sice přebývá dvakrát tolik, do oktagonu by se ale rád vrátil až v prosinci, takže mu na redukci jídelníčku stále zbývá dost času. Zápas sice zatím nemá potvrzený, ale rád by se dostal na startovku UFC 282, kde by se možná po dlouhé době mohl ukázat legendární Jon Jones, kterého Pimblett považuje za nejlepšího bojovníka všech dob. Na stejném turnaji by se rád objevil také Jiří Procházka, jeho odveta s Teixeirou ale zatím nebyla oficiálně potvrzena.

Zdroje:  Steve-O's Wild Ride! - Podcast

Nejnovější články