"Pan Zlý" si brutální gilotinou zachránil kariéru v UFC

"Pan Zlý" si brutální gilotinou zachránil kariéru v UFC Tresean Gore ukončuje gilotinou Joshe Fremda. | zdroj: Profimedia

Tresean Gore svému soupeři hodně nepříjemným způsobem ohnul krk a získal tak bonus padesát tisíc dolarů.

Když nastupoval Tresean Gore do UFC, disponoval třemi profesionálními vítězstvími a žádnou porážkou. V nejslavnější organizaci na světě však Američan s přezdívkou Mr. Vicious (Pan Zlý) tvrdě narazil a z nadcházejících dvou zápasů odcházel se sklopenou hlavou. Dnes v noci tak měl poslední šanci ukázat, že si zaslouží v UFC pokračovat.

Se zkušenějším Joshem Fremdemem se ale Gore ze začátku pěkně zapotil. Už v první polovině úvodního kola musel ubránit dva velice nebezpečné pokusy o uškrcení a ve druhé půlce, která se odehrávala v postoji, pak dostal několikrát pořádně naloženo. Fremdem slušně kombinoval údery s koleny a několikrát dokázal svého protivníka natlačit až k pletivu. Ukončit se mu ho však nepodařilo.

Gore odcházel do svého rohu viditelně unavený a skoro to vypadalo, že už mu začaly docházet síly. Na začátku druhé rundy však předvedl vynikající comeback. Při Fremdemově pokusu o single-leg takedown mu totiž ještě v postoji obmotal paži kolem krku a drsně ho stáhl k zemi, kde mu ještě navíc ošklivě ohnul krk. Fremd byl v tak složité situaci, že ani sám nedokázal odklepat a ukončit to za něj musel rozhodčí. Ještě několik minut pak seděl na podlaze a těžce vydýchával brutální gilotinu.

Gore si tak zajistil novou smlouvu a navrch si odnesl parádní bonus 50 000 dolarů za výkon večera. „Pořád doufám, že jednoho dne budu šampionem, ale mám před sebou ještě hodně překážek,“ prohlásil Gore v pozápasovém rozhovoru. „To, co jsem dnes předvedl jsem už několikrát vyzkoušel během tréninku, ale teď se mi to poprvé podařilo i v ostrém zápase. Ale pořád cítím, že mám co zlepšovat. Fremd mi několikrát pěkně zatopil, ale naštěstí jsem byl nakonec o kousek lepší.“

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články