Hlavní zápas UFC ukončilo bolestivé zranění. Kattar kvůli koleni skončil na začátku druhého kola

Hlavní zápas UFC ukončilo bolestivé zranění. Kattar kvůli koleni skončil na začátku druhého kola Nepříjemné zranění kole Calvian Kattara. | zdroj: Profimedia

Tvrďák Calvin Kattar si kvůli nepříjemnému zranění připsal další porážku, Angličan Arnold Allen naopak slaví desáté vítězství v řadě.

Calvin Kattar, jenž patří pro svůj útočný styl a tvrdé údery k nejzábavnějším bojovníkům pérové váhy, se dnes v noci pokusil v hlavním zápase na turnaji UFC Vegas 63 napravit nelichotivou statistiku dvou porážek z posledních tří duelů, které mu poměrně výrazně komplikovaly dosažení vysněného souboje o titul.

O to se snažil proti nepříjemnému mladému britskému bojovníkovi Arnoldu Allenovi. Ten před dnešním turnajem držel úctyhodnou sérii 9 výher v řadě. Ve věku pouhých 24 let má už za sebou poměrně dlouhou kariéru čítající 19 duelů. Prohrál přitom pouze jednou, takže je obrovským příslibem do budoucna.

Do samotného utkání vstoupil aktivněji Allen, který předvedl několik velice slušných výměn, ale postupem času začal přebírat otěže Kattar a souboj začal získávat na obrátkách. Při pokusu o naskočené koleno ale Američan hodně nešikovně došlápl a chvíli to vypadalo, že bude muset okamžitě skončit. To se ale nakonec nestalo a Calvin s lehkými problémy zvládl dokončit celou první pětiminutovku.

Na začátku druhé rundy se však po inkasovaném kopu do levého lýtka zranění rozjelo ve velkém. Kattarova noha vypověděla službu a on se zřítil k zemi. Allen tušil, že je to s jeho soupeřem hodně zlé a ani se nepokoušel o další údery. O vážnosti situace nepochyboval ani rozhodčí Herb Dean, který zápas po osmi vteřinách druhého kola ukončil ve prospěch Angličana.

Allen z jubilejního desátého vítězství v řadě nebyl opravdu nikterak nadšený a dal to také najevo i při vyhlašovaní. V závěrečném rozhovoru ale i tak proradil svoje další plány. Vedení UFC požádal o možnost utkat se o prozatímní titulový pás (interim), protože nynější šampion pérové váhy Alexander Volkanovski bude bojovat s Islamem Makhachevem o titul ve vyšší váhové divizi. Vzhledem k Allenově nynější formě a aktuální situaci by k tomu mohlo opravdu dojít.

Kattar, který za pomocí zástupců jeho týmu odkulhal s bolestivou grimasou z klece, zatím žádné vyjádření ani příspěvek na sociálních sítích ke svému zranění neposkytl. Mohlo by se však jednat o hodně nepříjemný přetržený křížový vaz, což by znamenalo stopku na dlouhou řádků měsíců.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články