Píchanec do oka způsobil Munhozovi vážné zranění. O'Malley se místo omluvy chlubí tím, že ho jako první ukončil

Píchanec do oka způsobil Munhozovi vážné zranění. O'Malley se místo omluvy chlubí tím, že ho jako první ukončil Sean O'Malley zasahuje Pedra Munhozem prstem do oka. | zdroj: Getty Images

Zápas mezi Munhozem a O’Malleym skončil nešťastně po píchanci do oka. Místo omluvy se však poraněnému od soupeře dostalo výsměchu.

Hlavní kartu turnaje UFC 276 odstartoval očekávaný zápas mezi americkým showmanem Seanem O’Malleym a brazilským veteránem Pedrem Munhozem. Pro prvního jmenovaného, který do té doby bojoval jen s nepříliš špičkovými bojovníky (až na Marlona Veru, s nímž prohrál), byl start proti tak zkušenému a tvrdému bojovníkovi jako je Munhoz konečně ostrým testem jeho schopností.

Bohužel ani po tomto zápase jsme se nedočkali odpovědi na to, jestli je O’Malley opravdu tak dobrý, jak o sobě tvrdí, nebo jestli jede jenom na vlně vlastního sebevědomí. Zápas totiž skončil předčasně a bez výsledku po šťouchanci do oka.

Po poměrně vyrovnaném prvním kole, které ale vyhrál díky tvrdým lowkickům a calfkickům Munhoz, se šlo do druhé části zápasu. V necelé druhé minutě se ale O’Malley snažil odrazit útočícího Pedra a přitom jej píchl prstem do oka. Rozhodčí Jason Herzog zápas zastavil, dal brazilskému veteránovi čas na zotavení a pro jistotu k němu přivolal doktora.

Píchanec z opakovaných záběrů nevypadal až tak drasticky a všichni čekali, že se bude v zápase pokračovat. Jenže Pedro si stěžoval na to, že nemůže oko otevřít a doktor mu tedy nedoporučil v zápase pokračovat. Rozhodčí následně zápas ukončil a prohlásil za „no contest“ a zajímavý souboj tak skončil bez vítěze.

Po utkání se na Pedra snesla kritika a mnozí fanoušci jej obviňovali ze simulování, protože eye-poke skutečně nevypadal tak vážně, aby se kvůli němu musel zápas zastavit. Jenže Munhoz je tvrdý veterán, který bojoval se špičkou bantamové divize a bylo nepravděpodobné, že by chtěl v zápase simulovat, zvláště když první kolo vyhrál. A záhy se také ukázalo, že i když píchanec do oka nevypadal tak nebezpečně, způsobil vážné zranění:

„Abych stručně vysvětlil, co se stalo v zápase se Seanem O'Malleym, v prvním kole jsem dostal píchanec do oka, ale bojoval jsem dál a krátce poté jsem dostal kop pod pás," sdělil Munhoz prostřednictvím sociálních sítí. „Zápas začal znovu a vyměnili jsme si několik úderů. Ve druhém kole jsem dostal znovu další píchanec do oka. Dvacet minut jsem nic neviděl. Odvezli mě do nemocnice a použili speciální oční kapky, které mi oko znecitlivěly, aby mi ho mohli otevřít.“

„Udělali mi vyšetření a v lékařské zprávě, kterou mám, stojí, že mám v rohovce škrábanec po celém jejím obvodu. Nemohl jsem kvůli tomu otevřít oko a nic jsem neviděl. Rozhodčí se mě zeptal, jestli něco vidím, a lékař se rozhodl zápas zastavit. To je to, co se večer stalo," zakončil prohlášení na videu Munhoz.

Nebyl by to však Sean O’Malley, kdyby se sám neprohlásil za vítěze. A to i přesto, že na bodových kartách rozhodčích prohrával a byl to on, kdo způsobil faul.

„Mimořádné zprávy!!! Sugarova státní atletická komise oficiálně rozhodla, že zápas Pedro vs. Sugar skončil pořádnou výhrou pro Sugara,“ napsal po zápase O’Malley na Twitter. Nezůstal však jen u toho, ale ještě se pochlubil, že byl prvním, kdo dokázal Munhoze „ukončit“: „První chlap, který ukončil Pedra,“ napsal americký bojovník místo omluvy a znovu tak potvrdil, že žije ve svém vlastním světě.

Je škoda, že zápas skončil faulem, protože Munhoz je opravdu kvalitním bojovníkem, který měl na to, aby ukázal, jak si O’Malley v bantamové divizi opravdu stojí. Odveta zatím není jistá, ale O’Malley udělal na svém Twitteru anketu pro fanoušky, aby rozhodli, zda by ji měl případně vzít.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články